Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Ők a BonBon Matiné zeneszerzőversenyének győztesei

Ők a BonBon Matiné zeneszerzőversenyének győztesei

A BonBon Matiné idén ünnepelte fennállásának 20 éves évfordulóját, és ez alkalomból zeneszerzői pályázatot hirdetett. A felhívásra 18 pályamű érkezett.

- hirdetés -

Az országos hálózattal rendelkező, független BonBon Matiné 1998 óta szervez és rendez matinéműsorokat, interaktív koncerteket, és küldetésének tekinti, hogy megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel a klasszikus és kortárs zenét, zenei kultúrát. Pályázatuk célja ezúttal is az volt, hogy minél több magas színvonalú, kifejezetten gyerekközönség számára írt zenemű szülessen.

- hirdetés -

A felhívásra 18 pályaműrészlet érkezett, ebből 7 jutott tovább a második fordulóba: Bánkövi Gyula, Györffy Gergely, Lakatos Orsolya, Matuz Gergely, Nógrádi Péter, Szendi Ágnes és Szerda Árpád munkái.

A második fordulóban már a kész zeneműveket kellett beküldeni. A zsűri tagjai (Balogh Sándor, Dobszay-Meskó Ilona, Lukácsházi Győző, Porogi Dorka és Tarr Ferenc) közülük választották ki a három győztest, akiknek darabjait a BonBon Matiné műsorára is tűzi majd.

Az első helyezést megosztva Nógrádi Péter Pinocchio című klasszikus zenei műve és Szerda Árpád Szerencsés János című blues-mesejátéka kapta. A pályázat második helyezettje Matuz Gergely A kiskakas gyémánt félkrajcárja című műve lett.

Az első helyezettek 175.000 Ft, a második helyezett 100.000 Ft pénzjutalomban részesültek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.