Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás A benoit–Lóvasút tengely

A benoit–Lóvasút tengely

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Izgalmas projekt indul be két egészen rendhagyó produkcióval a zugligeti Lóvasútban.

benoit válogat, benoit meghív, benoit elgondolkodtat, alkot, meglep, hökkent és ámulatba ejt. Ad színházat a javából, irodalmat és zenét a végletektől a kommerszgiccsig; mindent, mi atmoszferikusan katartikus.

- hirdetés -

SINGING IN THE TRAIN 2018/06/04 21:00

A HOPPart Klub a capella koncertje a 80-as, 90-es évek és napjaink ismert slágereiből.

Decens humor a természet lágy ölén.

A zenés színházi élet legnagyobb része a szórakoztatóipar felségterülete. Ámde vannak olyanok, akik ehhez a sokak által meghümmögendő irányzathoz olyan kreatív gondolatokkal közelítenek, ami hétérzékszervnyi gyönyörködtetésben manifesztálódik. Aztán továbbá vannak azon pillanatok – száztízpercnyi szeánszok, amikor nagyképpé összeállva az individi tehetséggombócok okoznak az értő–kevésbé értő zsűriközönség számára ámulatbámulatot, egyemberkénti hajatrázást. A HOPPart ilyen. A HOPPart olyan alternatív zenés színházi nyelvet képvisel ami sokoldalú szimpatikusságával, progresszivitásával nyit a klasszikus formák és azok formabontása felé.

RÓMEÓ ÉS JÚLIA 2018/06/10 21:00

Hiszel még a szerelemben?

A Kaposvári Egyetem végzős színész hallgatóinak és az ifj. Vidnyánszky Attila, Vecsei H. Miklós, Kovács Adrián alkotó trió sodró lendületű előadása Beatles dalokkal.

A világirodalom leghíresebb szerelmi történetét koveráló színműsök előadásában mindenki Rómeó és mindenki Júlia. Közösen értik, értetik, találják meg a szerelmet. „Ég és föld lett benned eggyé” mondja Lőrinc barát Rómeónak. Ebből az állításból indulva ki döbbenhet a közönség, hogy mi az a titok, amitől az ember földöntúlinak érzi magát a szerelemben, és miért kell higgye, hogy a halál így legyőzhető.

A Helyszín

A Lóvasút Budapest egyik legújabb, kulturális közösség számára megnyitott, zseniálisan megmunkált helyszín. Páratlan atmoszférával a zugligeti erdőszélről csábítja a várostól tízpercnyire lévő önnönmagába a művészeti újításokat, a kísérletező alkotókat, a fiatalos lendületből nekifutásos és a magaslécet már átugrott produkciózókat, továbbá azokat, akik nélkül tökfölösleges fentieket tolni: a nagybetűs közönséget.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X