Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Koncertek jazzklubtól zsinagógáig

Koncertek jazzklubtól zsinagógáig

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tradicionális zsidó dallamoktól a belcantón és a swingen át a New York-i jazzig széles zenei palettát kínál a Zsidó Művészeti Napok programja.

- hirdetés -

Június 6-án Horgas Eszter és Falusi Mariann Simon and Garfunkel-dalokat adnak elő az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 60-as évek két amerikai énekesének Grammy-díjas dalaiból egy izgalmas, mesés koncert áll össze. Egy nappal később ugyanott Woody and the Swing címmel a Kozma Orsi Quartet és vendégük, Kern András repíti vissza a közönséget Woody Allen New Yorkjába.

Woody Allen a Scalában rendez

Június 9-én Szulák Andrea és a Budapest Ragtime Band ad közös koncertet a Budapest Jazz Cluban. Többek között Antonio Carlos Jobim, Rodgers és Hart, Gershwin fivérek és Irving Berlin világát idézik meg. Másnap a BJC-ben a zsidó kultúra legismertebb dalaiból válogat a Jazzical Trio, és azokat a rájuk jellemző egyéni és izgalmas hangzásban adják elő. A Jerusalem of Golden című est a klasszikus zene, a jazz és a zsidó zene fúziója lesz.

Különlegesnek ígérkezik június 10-én Berle Sanford Rosenberg életműkoncertje, amelynek helyszíne a Frankel Leó utcai zsinagóga. A Mester és Tanítványai című előadáson a belcanto legszebb műveiből énekel Berle Sanford Rosenberg és vendégei, Molnár Levente, Mester Viktória, László Boldizsár, Nánási Helga, Eva Helde, Hábetler András, Sövegjártó Áron, Boris Martinovich, Gulyásik Attila és Demi Laslo Demeter.

László Boldizsár: „Feszegetem a határaimat”

A színház és az irodalom sem marad ki a Zsidó Művészeti Napok utolsó hetéből. Egy este Esterházy Péterrel című előadásán Dés László mesél az íróval való legendás baráti viszonyáról június 7-én az Óbudai Társaskörben. Június 9-én Kalmár Tibor Jiddische Mamák című könyvbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők a Budapest Jazz Cluban. Az író mellett ott lesz Verebes István, Heller András és Hegedűs D. Géza is.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X