Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Mit üzennek Ziggy Marley dalai?

Mit üzennek Ziggy Marley dalai?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Július 11-én nyitja egy zöld-sárga-fekete, azaz jamaikai reggae-koncerttel nyitja meg kapuit a VeszprémFest, melynek sztárja a műfaj szuperhőse, Bob Marley ma már szintén veteránnak számító fia, a tizenhatodik lemezénél tartó Ziggy Marley lesz.

- hirdetés -

Jubilál a fesztivál, de jubilál a muzsikus is, hiszen idén ötvenéves, és most jár először hazánkban. A többszörös Grammy-díjas előadóművész apjához hasonlóan gyakran politikai tartalommal tölti meg számait, s nyílt titok, hogy zenéjével az emberek közötti béke ügyét igyekszik előmozdítani. Álmodozó volna? Lehet, mindenesetre Rebellion Rises! című 2018-as lemezén elénekli a Circle of Peace című békemelódiát, melynek refrénjében felhangzik a karibi muzsikus jelszavaként is értelmezhető mondat: „Only the willing will see their dreams”, azaz „Csak az arra hajlandók fogják meglátni álmaikat.” Nem új ez a jelszó, hiszen már 2010-ben, amikor a Bob fiaiból összeállt The Marley Brothers Dél-Afrikába utazott, hogy ingyenes koncertet adjon Soweto lakossága tiszteletére, utazásuk jelszava ennyi volt: „Csak az arra hajlandók!”

Ziggy Marley sokoldalú művész, néhány évvel ezelőtt egy gyermekkönyvet is kiadott. Spirituális alkat, aki nem felejtette el, hogy a reggae vallásos zenének indult, s a karibi térség, majd az Angliában élő jamaikai kolónia szegényeit szólította meg elsősorban.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X