Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Újra opera a VeszprémFesten!

Újra opera a VeszprémFesten!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Világsztárok operagálájával és popcsillagok koncertjeivel várja közönségét az idén tizenöt éves VeszprémFest.

A másfél évtizede töretlen népszerűségű VeszprémFest az idén július 11-én kezdődő programsorozatában visszatér a korábbi hagyományokhoz, és a fesztivál egyik fénypontja az operagála lesz, melyen a helyi közönség által színpadról már jól ismert Miklósa Erika, Rost Andrea, José Cura, valamint Ramón Vargas lép fel. A parádés műsorban többek között Mozart, Verdi, Puccini és Leoncavallo műveiből csendülnek fel áriák.

- hirdetés -

A 2018-as VeszprémFesten ugyan nem lesznek jazzkoncertek, színpadra áll azonban a jazz és a világzene határterületein tevékenykedő Lajkó Félix hegedű- és citeraművész, aki ezúttal három különböző összeállításban lesz hallható a Jezsuita Templomkertben: előbb a lengyel VOŁOSI vonószenekarral, másnap Jojo Mayer svájci jazzdobossal duóban, végül szólóban.

Lajkó Félix

A popzene rajongói se fognak csalódni, ha ellátogatnak a VeszprémFestre. Július 11-én Magyarországon először lesz hallható Ziggy Marley reggae-sztár, aki apja, Bob Marley nyomdokain halad a jamaikai stílus népszerűsítésében, és ugyancsak apját követve filozófiai tartalmakkal tölti meg számait.

Ziggy Marley – fotó: Gregory Bojorquez

Másnap két vérbeli mai popelőadó veszi birtokába a História Kert nagyszínpadát: elsőként Amy Macdonald énekesnő Skóciából, akinek hangját és mind rockosabb stílusát már négy lemezen élvezhetjük, majd Aloe Blacc, aki a Wake Me Up című, Avicii svéd DJ társaságában felvett megaslágerrel lett világhírű, de azóta is sikerrel házasítja össze zenéjében a folk-, pop- és soulelemeket. Július 14-re maradt a fesztivál talán legzúzósabb eseménye, az angol Joss Stone koncertje. Ha ránézünk az alig harmincéves szép szőke lányra, azt képzeljük, gyerekdalokat énekel, s amikor meghalljuk, nem hiszünk a fülünknek, hiszen egy érett afro-amerikai bluesénekesnő orgánuma és rutinja jellemzi. Nem meglepő, hogy tizennégy millió eladott lemeznél tart, s a szakma legnagyobbjai hívják vendégnek műsoraikba.

Persze idén sem marad el a Rozé, Rizling és Jazz Napok rendezvénysorozata. A már hagyományosnak mondható, 7. évébe lépő „minifesztivál” – a tavalyi évhez hasonlóan – kibővített területen jelentkezik az Óváros téren, ahol a naponta 3 ingyenes jazz-, illetve jazz ihlette koncert mellett a balatoni régió borászatai valamint a kézműves gasztronómia képviselői gondoskodnak az élményről – július 6. és 15. között. A részletes program itt található.

A VeszprémFest programja részletes információkkal és jegyvásárlási lehetőséggel itt található

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X