Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Lisztográfia Anna Nyetrebko és Jonas Kaufmann áriakoncertjei az Urániában - Játék

Anna Nyetrebko és Jonas Kaufmann áriakoncertjei az Urániában – Játék

Július 19-től kéthetente csütörtökönként világsztárok áriaestjeit bemutató koncertfilmekkel várja az operabarátokat az Uránia Nemzeti Filmszínház, olyan csillagokkal a főszerepben, mint Anna Nyetrebko, Jonas Kaufmann, Rolando Villazón, Erwin Schrott és Yusif Eyvazov. Legyen ott partnerével a vetítéseken!

2018. július 19. 19:30
Anna Nyetrebko és Yusif Eyvazov – Waldbühne, 2017
Km.: a Magyar Állami Operaház Zenekara (vez.: Michelangelo Mazza)

- hirdetés -

A kifejezetten a nyári estékhez illő, többségében szabadtéri előadásokon rögzített klasszikus zenei koncertfilmsorozat első epizódja július 19-én 19:30-kor Anna Nyetrebko és férje, Yusif Eyvazov 2017-es berlini koncertje lesz. Az ikonikus Waldbühne amfiteátrumban rögzített előadáson az olasz operák legszebb áriái és duettjei csendülnek fel. Netrebko többek közt Verdi Macbethjéből és Puccini Gianni Schicchijéből ad elő részleteket, míg a kiváló azerbajdzsáni tenor olyan közkedvelt áriákat énekel, mint a Nessun dorma a Turandotból. Az est programjában az ismert orosz zeneszerző, Igor Krutoj szerelmes dalai is helyet kaptak. Az előadás különleges hazai vonatkozása, hogy az operacsillagokat a Magyar Állami Operaház zenekara kíséri, Michelangelo Mazza karmester vezetésével.

2018. augusztus 2. 19:30
Három sztár Berlinben – Anna Nyetrebko, Jonas Kaufmann, Erwin Schrott, Waldbühne, 2011
Km.: Prágai Filharmonikusok (vez.: Marco Armiliato)

- hirdetés -

Következő alkalommal, augusztus 2-án 19:30-kor ismét a berlini Waldbühnében rögzített áriakoncert következik. Az operavilág legnagyobb sztárjaiból álló, Anna Netrebko, Jonas Kaufmann és Erwin Schrott alkotta trió Három sztár Berlinben című 2011-es szabadtéri koncertjéről készült filmben a legnépszerűbb áriák mellett elfeledettnek hitt, ritkán hallható zeneművek is felcsendülnek. A gazdag programban mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, a legnagyobb műértőktől kezdve egészen a klasszikusokat csak ritkán hallgató zenekedvelőkig. Az operacsillagokat a Prágai Filharmonikusok kísérik, vezényel: Marco Armiliato.

Három sztár Berlinben – fotó: Marko Greitschus

2018. augusztus 16. 19:30
Anna Nyetrebko és Rolando Villazón – Párizs, 2007
Km.: Belga Nemzeti Filharmonikusok (vez.: Emmanuel Villaume)

Az áriaest-sorozat harmadik előadása augusztus 16-án 19:30-kor egy különleges párizsi koncert felvétele lesz 2007-ből, amelyen Anna Netrebko és Rolando Villazón, az operavilág egykori álompárja első alkalommal lépett fel együtt Franciaországban. A Théâtre des Champs-Elysées színpadán a duó elsősorban késő romantikus művek széles skálájából, köztük Gounod, Massenet, Csajkovszkij, Bizet, Verdi és Puccini örökzöld dallamaiból válogatott – ez az a stílus, amelyben kettejük hangja leginkább kiteljesedhetett.

Felejthetetlen este volt, tele érzelmekkel, amelyre minden néző nosztalgiával gondolhat majd vissza, és büszkén mondhatja majd: Én ott voltam!

– írta a koncert után a rangos Opéra Magazine.

2018. augusztus 30.19:30
Jonas Kaufmann: Csillagok alatt – Waldbühne, 2018

Végül augusztus 30-án egy egészen friss koncertfelvétel következik: Jonas Kaufmann 2018. július közepén rögzített előadása, amely keretében a Dolce Vita című nemzetközi bestseller albumának legnépszerűbb dalait, klasszikus olasz áriákat és hagyományos nápolyi dalokat ad elő a Waldbühne színpadán. A csillagok alatt címmel mozifilmre vett esten olyan ismert dallamok csendülnek fel, mint Enrico Caruso és Lucio Dalla slágerei, Nino Rota világhírű filmzenéi és Mascagni, Leoncavallo operáinak részletei –  köztük a Parla più piano (A keresztapa főcímdala) – a Torna a Surriento, a Cor’ngrato, a Mattinata, a Caruso vagy az Il Canto.

A koncertfilmek nyár folyamán még több vidéki nagyvárosban is láthatók lesznek.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével az ön által választott koncertvetítésen! (Koncertenként egy szerencsés megfejtőnk partnerével tekintheti meg az általa választott koncertet az Uránia Nemzeti Filmszínházban.)

Kérdésünk: A vetítésre kerülő áriaestek közül melyiken közreműködött a Magyar Állami Operaház Zenekara?

a) Anna Nyetrebko-Yusif Eyvazov

b) Anna Nyetrebko-Rolando Villazón

c) Jonas Kaufmann

 A válaszokat július 24. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk. A július 19-i koncertet választók között július 18-án délben sorsolunk.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!