Papageno Radio
Promóció A Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára ad koncertet a Medikus Zenekar

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára ad koncertet a Medikus Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Medikus Zenekar a múlt évben adott először nagysikerű jótékonysági koncertet a Zeneakadémián, akkor az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika javára ajánlották fel a jegybevételt, amely összegből az intézmény betegőrző monitorokat vásárolt az Intenzív Terápiás Osztályra. Ezúttal október 29-én készülnek újabb hangversenyre.

A Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara tíz évvel ezelőtt alakult, művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, és több hazai felsőoktatási intézmény diákja. A javarészt szimfonikus felállásban működő együttes az egyetemi rendezvények rendszeres résztvevője, de sikerrel szerepeltek már többek között Bayreuthban, Svájcban és a Zeneakadémián is.

A látássérült fiatalok javára koncertezik Érdi Tamás a Zeneakadémián

Az idei felajánlásukkal újabb nemes ügy mellé álltak, a jótékonysági koncert teljes jegybevételét a Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára ajánlották fel, mely összegből a veszélybe került gyermekek életmentéséhez fontos kézi, mobil labor készüléket vásárolnak.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik,és az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat üzemeltet az ország több pontján. A közhasznú alapítvány 2005-ben indította útjára az ország első Gyermek Mentőorvosi Kocsiját, továbbá korszerű mentési eszközök és műszerek használatát, valamint eljárást vezetett be Magyarországon. Az alapítványt gyermekintenzíves szakorvosok és szakápolók hívták életre és működtetik mindennapi gyógyító munkájuk mellett.

Dubóczky Gergely karmester felkérésére készséggel csatlakozott a Medikus Zenekar jótékonysági koncertjéhez a nemes cél megvalósítása érdekében Pasztircsák Polina, nemzetközileg jegyzett szoprán és Fassang László, a számos díjjal kitüntetett virtuóz orgonaművész. A koncertre a Zeneakadémián, a felújított  orgona-avató ünnepség után egy héttel kerül sor.

Vásárolja meg támogatói jegyét ide kattintva!

 

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X