Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Budapestre érkezik decemberben az Il Volo

Budapestre érkezik decemberben az Il Volo

A klasszikus és popzene határait feszegető, világszerte népszerű, három fiatal olasz énekes alkotta trió 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

- hirdetés -

2018-as európai turnéjának keretében Budapesten koncertezik az Il Volo. AGianluca Ginoble (bariton), Piero Barone és Ignazio Boschetto (tenorok) alkotta együttes 2009-es megalapításakor az énekesek nem titkolt célja volt egy, a legendás Három Tenorhoz hasonló trió létrehozása. Mára az Il Volo – némileg újragondolva az alapításkor megfogalmazott célt – sikerrel ötvözi a népszerű operák világát a könnyűzene elemeivel. Az ifjú énekesek bátran, ugyanakkor stílusosan, finom ízléssel alkotják meg a klasszikusokban gyökerező, ugyanakkor nagyon is mai zenei világukat.

- hirdetés -

Az Il Volo tagjai fiatal koruk ellenére már most roppant sikeres karrierrel büszkélkedhetnek. Youtube-videóik több százmilliós megtekintést értek el, népszerűségük popsztárokét közelíti. Eddig négy stúdióalbumot jelentettek meg, és számtalan fellépésen, turnén vettek részt, de énekeltek az olasz Szenátusban az egykori olasz köztársasági elnök, valamint az oslói 2012-es Nobel-békedíj-koncerten a norvég király jelenlétében is. 2014-ben elnyerték a Latin Billboard Zenei Díjátadón Az év legjobb csapata díjat a latin pop albumok kategóriában, emellett megkapták az El Pulso Social díjat is. 2015-ben részt vettek a Sanremói Dalfesztiválon, amelyet nagy fölénnyel megnyertek.

Pályafutásuk során együtt énekeltek többek között Barbara Streisanddal, Eros Ramazottival, Anastaciával valamint Plácidó Domingóval is. Utóbbival 2016-ban közös lemezt is megjelentettek Notte Magica – A Tribute to the Three Tenors címmel, melyen a három tenor, Domingo, Pavarotti és Carreras munkássága előtt tisztelegnek az új generáció legsikeresebb énekeseiként. 2017-ben az Egysül Államokban 15, Európában 29 állomásos koncertturnéra utaztak. A fellépéssorozatot idén is megismétlik, amelynek kiemelt állomása Budapest lesz, ahol pályafutásuk legsikeresebb darabjait adják elő. A koncerten közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar, vezényel Marcello Rota, Andrea Bocelli állandó karmestere.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.