Papageno Radio
Játék A vihar - Játék

A vihar – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az idei évad első előadása a Budapest Bábszínházban is azt bizonyítja: #abábnemkorosztály. Shakespeare: A vihar című drámáját kifejezetten felnőtt nézőknek ajánlja a rendező, Szikszai Rémusz. A premier szeptember 26-án lesz az Ország Lili Stúdióban.

Rendező: Szikszai Rémusz, fordította: Nádasdy Ádám, zeneszerző: Dinyés Dániel, díszlettervező: Cziegler Balázs, jelmeztervező: Kiss Julcsi, bábtervező: Hoffer Károly, DJ: Bolcsó Bálint és Kovács Jázon

Szereplők: Fodor Tamás m.v., Pájer Alma Virág, Hannus Zoltán, Blasek Gyöngyi, Pallai Mara, Spiegl Anna, Ács Norbert, Beratin Gábor, Barna Zsombor, Kemény István, Teszárek Csaba, Pethő Gergő, Tatai Zsolt, Szolár Tibor

A meseszerű fordulatokkal és természetfelettiséggel átitatott A vihar Shakespeare kései mesterműve a megbocsátásról, a nagylelkűségről és a megvilágosodásról. Szikszai Rémusz e témakörök kérdéseit feszegeti:

Mi történhet velem abban a pillanatban, amikor már biztosan tudom, hogy meghalok? „Lepereg életem filmje?” Vagy egy másik, furcsa történet jelenik meg az elmémben: egy történet, ahol halálom előtt megnyugtatóan elrendezem a gyermekem jövőjét, megbüntetem azokat, akik ártottak nekem, majd megbocsátok nekik? Mi történik, ha mindez valóság és képzelet, élet és színház, álom és realitás mezsgyéjén zajlik.

A vihar Prosperóról, a trónjáról letaszított milánói herceg küzdelmének történetéről szól, s arról hogy visszaszerezze jogos tulajdonát. De valójában ennél is többről: Shakespeare utolsó drámája mese és elmélkedés a politikáról. A mesében lelepleződik a kisszerűség és az ostobaság, és valódi hatalomnak tűnik a bölcsesség és a morális tartás.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével A vihar szeptember 26-i premierjén vagy október 6-i előadásán a  Budapest Bábszínházában! (Egy-egy szerencsés megfejtőnk partnerével tekintheti meg az előadást.)

Kérdésünk: Fodor Tamás melyik szerepet játssza vendégművészként A viharban?

a) Caliban

b) Prospero

c) Antonio

A válaszokat szeptember 18. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben, a választott időpont megjelölésével várjuk.

Promóció

Stream és színház

X
X