Papageno Radio
Játék A fuvola kap főszerepet a Budapesti Vonósok évadkezdő koncertjén - Játék

A fuvola kap főszerepet a Budapesti Vonósok évadkezdő koncertjén – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapesti Vonósok idei első koncertjét a Zeneakadémián tartja Vigh Andrea és Drahos Béla közreműködésével.

A zenekar a 2018/2019-es évad műsorát a régi értékek és hagyományok mellett friss elképzelésekkel, ötletekkel fűszerezve állította össze. Új műsorok, ritkán játszott darabok kerülnek előtérbe. A bérlet sorozataik összeállításánál fontos szempont volt, hogy minden korosztály és zenét szerető ember megtalálja a kedvére való programot.

Az Akadémia-bérlet estjein olyan zongoristák vendégeskednek, akikkel már régóta várt közös koncert valósul meg. Olyan remekművek előadására vállalkozunk, amelyek eredetileg más előadói apparátusra íródtak, de nagyon izgalmasak kamarazenekari előadásban is. A BMC -s estjeinken, a közkedvelt Klasszikusok tükrében sorozat mellett, a reflektorfény idén Haydn szimfóniáin lesz, valamint örömmel folytatjuk az Operajátszóház előadásait. Az idei évad első koncertje igazán izgalmasnak ígérkezik, Mozartot így csak igen ritkán hallhatta a közönség – mondta az évad bemutatásával kapcsolatban Pilz János, a zenekar állandó koncertmestere.

A varázslatos fuvola nevet viselő első koncertre október 17-én, szerdán kerül sor a Zeneakadémia nagy termében. A legnagyobb fuvolisták közül is csak nagyon kevesen vállalkoznak arra, hogy Mozart remekeit, a három fuvolaversenyt és a fuvolára és hárfára írt versenyművet egy koncerten szólaltassák meg.

Budapesti Vonósok

A különleges teljesítményre ezúttal a hangszer egyik, nemzetközi viszonylatban is a legkiválóbbak közé tartozó mestere, Drahos Béla, Liszt Ferenc-díjas magyar karmester, fuvolaművész vállalkozik, Vigh Andrea Prima- és Liszt-díjas hárfaművész és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar közreműködésével.

Botvay Károly: „Át kell adnom a helyet a fiataloknak”

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a Budapesti Vonósok október 17-i koncertjén 19.30-kor a Zeneakadémián. (Három szerencsés megfejtőnk tekintheti meg partnerével az előadást.)

Kérdésünk: Melyik városban írta Wolfgang Amadeus Mozart C-dúr versenymű fuvolára, hárfára és zenekarra című művét?

  • A) Bécsben
  • B) Párizsban
  • C) Prágában

A válaszokat október 10-ig a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X