Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A Szent Efrém Férfikar jótékony Zenei utazása

A Szent Efrém Férfikar jótékony Zenei utazása

Október második szombatja a Hospice Világnapja. E naphoz közel sorra csendülnek fel a kóruskoncertek: templomok, hangversenytermek szolgálnak helyszínéül a Hospice Voice koncerteknek.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta segíti a végstádiumú rákbetegeket és családjaikat. A kezdetektől nagy gondot fordítanak a társadalmi szemléletformálásra, törekszenek arra, hogy eseményeikkel minél több embert szólítsanak meg.

- hirdetés -

A Magyar Hospice Alapítvány sok éve csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez: eseményeiken különleges zenei élményekkel kívánják felhívni a figyelmet az emberi méltóság megőrzésének fontosságára. Idei fellépőjük a Szent Efrém Férfikar, mely 2002-ben alakult Bubnó Tamás Liszt-díjas, érdemes művész irányításával.

- hirdetés -

„Eredetileg egy különleges hanganyag, Boksay János művének rögzítéséhez volt szükség nyolc férfihangra” – mondja Bubnó Tamás karnagy. „A lemez sikere, kuriozitása adta az ötletet, hogy az együttes állandósítsa működését” – folytatja a kórusvezető. Hamar beigazolódott: létük hiánypótló nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi koncertéletben is.

A Gramofon toplistáján a Szent Efrém Férfikar új lemeze

Zenei utazás – ez koncertjük címe, és három földrajzi területre kalauzolja a hallgatóságot: a mediterráneum liturgikus és paraliturgikus dallamai csendülnek fel az első blokkban, melyet a Nyugat zenéje követ Purcell, Dunstable, Liszt és Sáry László egy-egy művén keresztül. Végül Ázsia és Afrika ősi, szakrális dallamvilágába nyerhetünk betekintést.

Zenei utazás – koncert a Szent Efrém Férfikarral a hospice világnapján

2018. október 14. 18.00
Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség temploma

 

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.