Papageno Radio
Promóció Figaro házassága mindenkinek

Figaro házassága mindenkinek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2018 októberétől a Hatszín Teátrumban indul újra a népszerű beszélgetős koncertsorozat, az Operabeavató. A tervezett tíz előadás egyetlen Mozart-operáról, a Figaro házasságáról fog szólni, oly módon, ahogyan egy szokványos opera-előadás során nem nyílna lehetőség.

Hogyan legyen a zene MINDENKIÉ? Hogyan legyen a színház MINDENKIÉ? Aki eljön egy Operabeavatóra, mindkét kérdésre választ kaphat. Csapatunk nem állít kevesebbet, mint hogy e két dolog – zene és színház – egyesülése, az opera bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI?

Itt minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie. A nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estéhez több díjjal kitüntetett, nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak.

Az Operabeavató zenei vezetője Dinyés Dániel, rendezője Göttinger Pál. A Mozart-operát Bordás Barbara, Cseh Antal, Erdős Attila, Gábor Géza, Horváth István és Kolonits Klára előadásában ismerheti meg a közönség. A 14 és 100 éves kor között ajánlott Operabeavató október 21-én indul, majd november 27-én folytatódik (a kezdési időpont mindkét esetben 19 óra).

Kolonits Klára: „Rachmaninov dalai az opera műfajához közelítenek”

Promóció

Stream és színház

X
X