Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Komédia komoly embereknek a Karinthy Színházban

Komédia komoly embereknek a Karinthy Színházban

A Karinthy Színház 37. évadjának második bemutatója Oscar Wilde klasszikus komédiája, a Bunbury, avagy Szilárdnak kell lenni, Karinthy Frigyes és Hevesi Sándor fordításában. Az Újbudai teátrum igazgatója, Karinthy Márton rendezésében nagy sikerrel bemutatott előadásban több olyan színészt üdvözölhetünk, akik korábban még nem játszottak a Karinthy Színházban.

- hirdetés -

A darab főszereplője Makranczi Zalán, aki John Worthing szerepében mutatkozik be, míg az operett műfaj nagyasszonya, a Kossuth-díjas legenda, Oszvald Marika, Lady Bracknell szerepében brillirozik, Telekes Péter, Tornyi Ildikó, Braghini Rozina, Murányi Tünde, Kerekes József és Szirtes Balázs oldalán.

Karinthy Márton: „A kezdetektől a Karinthy-hagyomány ápolása volt a célom”

- hirdetés -

Vajon építhetünk-e egy életet hazugságra? Természetesen annak összes következményével együtt. Oscar Wilde mára klasszikus komédiájának főhőse ezt teszi. Kitalált világban lubickol, egészen addig, amíg rájön, hogy

amit legfőbb élethazugságának hitt, az nem más, mint maga a valóság.

„Hazudj igazat!” – mondja a szerző. Amellett azt is állítja, hogy Szilárdnak kell lenni! Különösen, ha Szilárd néven öltött testet az a hazugság, amivel meg kívántuk téveszteni a környezetünket. Vagy önmagunkat?

Bunbury

Az angol drámairodalom Shakespeare után legsikeresebb szerzőjének legtöbbször játszott komédiáját szellemessége, vitriolos stílusa, humora és bátor, molnár-ferences aforizmái vitték világsikerre. Ezúttal a Karinthy Színház tisztelt nézői lehetnek részesei a „bunbury”- zésnek. Csak bírják szusszal!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.