Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Dalok a Lelkednek – Első szólólemezét mutatja be Cséry Zoltán

Dalok a Lelkednek – Első szólólemezét mutatja be Cséry Zoltán

Fiatal, eddig többnyire a színfalak mögött munkálkodó zongorista- zeneszerző mutatkozik be a közönségnek első önálló, szólózongorás nagylemezével november 24-én az A38 Kiállítótérben. 

- hirdetés -

A chillout, ambient határvonalon nyugvó album címe Life Is A Playground, amely a Dalok a Lelkednek / Songs for Your Soul zenei projekt első gyöngyszeme. A lemezbemutató koncerten egy, a minimálzene műfaját képviselő, újdonságnak számító művészeti
koncepciót ismerhetnek meg az érdeklődők, amely a felgyorsult fogyasztói világban megnyugvást kínál a száguldozó elmének, szívnek és léleknek.

A Duna vizén ringatózva egy órára a hallgató lehunyt szemmel átadhatja magát a zenének, és részese lehet egy nem mindennapi zenei utazásnak, cseppnyi harmóniának.

- hirdetés -

A lemezbemutató koncert különleges vendége Zoohacker lesz: egyedi, misztikus hangulatú
fúvóshangszerrel, a futujarával érkezik a szintetizátorai mellett. A Timeline című dalhoz remixet készített a Songs For Your Soul lemezre, amely szintén elhangzik majd az est folyamán.

A Life Is A Playground című dal összefoglalja a teljes lemez hangulatát. Minden szerzemény egy külön sziget a léleknek, a dalcímek hűen tükrözik a számok atmoszféráhát. Zoohackerel mély barátság szövődött közöttünk a munka során, talán ettől is lett hiteles a lemezre készített remixe. Egy nagyon kreatív, érzékeny embert ismertem meg személyében

– meséli Cséry Zoltán, akinek neve már ismert a budapesti zenei életben – zongorajátéka gyakran hallható a Random Tripben, a Barabás Lőrinc Quartetben, Pápai Joci zenekarában és a Kodály Spicy Jazzben.

Zeneszerzői munkásságáról a Patché formáció és a Special Providence zenekar lemezei adnak tanúbizonyosságot. Hangszerelt a Subscribe és a Road számára, nemrégiben pedig az AWS és a USEME zenekarokkal dolgozott együtt akusztikus koncertjeiken. Tavaly koncertezett Paul Brownnal, a kétszeres Grammy-díjas jazzgitárossal és Jóhann Ásmundssonnal, a Mezzoforte zenekar basszusgitárosával.

Dalszövegeket és verseket is ír, egyik művét Kálloy-Molnár Péter szavalja.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.