Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Ajándékozzon élményt! – a Budapesti Vonósok bérletei

Ajándékozzon élményt! – a Budapesti Vonósok bérletei

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Válasszon a Budapesti Vonósok bérletei közül! Az Akadémiai bérlet műsorában Balázs János, Fejérvári Zoltán, és Ránki Dezső zongoraművészek lépnek fel. Haydn közelében hangversenysorozatában előadást tart és vezényel Vashegyi György.  A Klasszikusok Tükrében koncertek innovatív házigazdája Molnár Szabolcs zenetörténész lesz. A Budapesti Vonósok bérleteit telefonos rendelés esetén most exkluzív díszcsomagolásban küldjük el.

Az Akadémia bérlet fókuszában a kamarazene és a zongora állnak. A zongoraversenyek előadására a Budapesti Vonósok a legkiválóbb művészeket hívta meg, Ránki Dezsőt, Balázs Jánost és Fejérvári Zoltánt. Ők hárman a billentyűs versenyművek meghatározó korszakaiból, a barokkból, a bécsi klasszikából, a romantikából és a 20. századi modernizmusból választottak darabokat.

AKADÉMIAI BÉRLET

Bérletárak: 7.000Ft / 9.500Ft / 12.500Ft / 15.500Ft
Koncertenkénti jegyárak: 2.800Ft / 3.800Ft / 4.800Ft / 5.800Ft

- hirdetés -

A zene történetében gyakran nem a radikális újítók, hanem az őrzők játsszák a főszerepet. Olyan komponisták, akik tudatosan mentenek át valamit a távoli vagy közelmúlt értékeiből. Amikor a moderneket a klasszikusok tükre elé állítjuk, nem a szembesítés a cél: sokkal fontosabb, hogy azt éljük át, azt tapasztaljuk meg, hogy a visszatükröződés a zene alaptermészetéhez tartozik. A Budapesti Vonósok tehát ismét párbeszédre invitálják a közönséget, ezúttal  a Bach fiúk zenekari muzsikája mellett Szőllősy András  és Könczei Árpád művei szólalnak meg.

KLASSZIKUSOK TÜKRÉBEN

Bérletár: 4.000Ft
Koncertenkénti jegyárak: 1.800Ft

A Budapesti Vonósok három koncertből álló hangversenysorozata a korai daraboktól indulva, két évtized szimfóniatermésének izgalmas keresztmetszetét mutatja be, mely egyben betekintést is enged egy műfaj születésébe és felvirágzásába. Az első koncerten azokkal az 1761 nyarán bemutatott szimfóniákkal találkozhatunk, melyek portrészerűen mutatják meg Haydn válogatott muzsikusokból álló együttesét. Ezekben az egészen különleges, a barokk concerto és szvit jegyeit is magukon viselő darabokban Haydn minden egyes kollégájának adott valamilyen érdekes, feltűnő vagy csak egyszerűen hálás feladatot. A második koncert műsorán a kísérletező Haydn két egészen különleges szimfóniája szólal meg, a harmadikon pedig olyan kibővített apparátusra hangszerelt kompozíciók, melyek a párizsi és a londoni sorozatok lehengerlő stílusát jósolják.

HAYDN KÖZELÉBEN 

Bérletár: 6.900Ft
Koncertenkénti jegyárak: 2.500Ft

Miért lenne gonosz feladvány egy zenei vetélkedőn Beethoven Szerenádja? Házassági évfordulón milyen vonósnégyessel lephetjük meg feleségünket? Hogyan esik kétségbe a kamasz Mendelssohn Beethoven halálhírétől? Milyen érzés lehet hosszú-hosszú ütemeken át egyetlen hangot húzni, miközben egy pimasz amorózó egy pásztorlánykának udvarol? Mire figyeljünk, ha túl sok fiúgyermek között kell elosztani az örökséget? Ki írhat meg egy Bach-művet, ha nem Bach? Mennyi-mennyi életbevágó kérdés! Szerencsére vannak válaszok, de csak a helyszínen. A kamarazene kedvelőit 2019-ben is Óbudára invitáljuk, ahol kötelező a társalkodói stílus!

TÁRSASKÖRI KAMARA

Bérletárak: 1600Ft
Koncertenkénti jegyárak: 800Ft

Az első 50 Akadémiai bérlet rendelőjének a jubileumi cd-t ajándékba adjuk.

Az akció 2018. december 20-ig tart.

Részletekért kattintson ide. További elérhetőségek: +36 30 432 5931, jegy@budapestivonosok.hu

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X