Papageno Radio
- hirdetés -
Játék Harcsa Veronikával ad újévi koncertet a Budapesti Vonósok - Játék

Harcsa Veronikával ad újévi koncertet a Budapesti Vonósok – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapesti Vonósok idén is egy különleges hangulatú újévi koncerttel várja a közönséget. A 2019-es újévi koncert vendége az egyik leghíresebb és legsokoldalúbb magyar jazzénekesnő, Harcsa Veronika. 

Harcsa Veronika és a Budapesti Vonósok közös újévi koncertje önfeledt kikapcsolódást ígér az újév első napjára. Január 1-jén 17 órától a Corinthia Hotel Báltermében Hacsaturján, Debussy, Ravel, Sosztakovics és Gershwin dallamai csendülnek fel.

Az eredeti szépségében tündöklő nagy bálterem barokk mennyezet stukkóival és faldíszeivel impozáns helyszínt biztosít, hogy Budapesten is a bécsi újévi koncertek hangulatában kezdődhessen a 2019-es év. A repertoár összeállításakor a későromantika és impresszionizmus legnagyobb művei mellett helyet kapnak a szimfonikus jazz szülőatyjának darabjai is.

A Budapesti Vonósok kilencedik alkalommal rendezi meg a már hagyománnyá vált újévi koncertjét, amelynek a Corinthia Hotel csodálatos Bálterme ad helyet.

Harcsa Veronika a jazz mellett az elmúlt években egyre gyakrabban vállal fellépést klasszikus zenei repertoárral is, és több kiemelkedő hazai zenekarral közös fellépése után most először a Budapesti Vonósokkal is színpadra lép. Az énekesnő szenvedélyesen szereti a századforduló szerzőit, és a beszédhanghoz közelebbi, sottovoce énekhangja új arcát mutatja meg a jól ismert daloknak. A koncerten a klasszikus dalok mellett természetesen jazz örökzöldek is felcsendülnek (a majd fölösleges) a műfaj legismertebb szerzőitől.

A csokiszökőkút idén is az újévi koncert szünetének a középpontja lesz. A csoki és a gyümölcsök összhangja minden résztvevő fantáziáját megmozgatja, és jó kedvre derít.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a Corinthia Hotel Báltermében a január 1-jén, 17. órakor kezdődő koncerten. (Két szerencsés megfejtőnk vehet részt a koncerten.)

Kérdésünk: Kit neveznek a szimfonikus jazz szülőatyjának?

  • a) Fred Astaire
  • b) Aram Hacsaturján
  • c) George Gershwin

A válaszokat december 27-én, 16 óráig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X