Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Misztikus zenei utazásra visz a Moszkvai Patriarchátus Kórus

Misztikus zenei utazásra visz a Moszkvai Patriarchátus Kórus

„Ennél szebb már nem lehet!” – hirdeti szalagcímében a Moszkvai Patriarchátus Kórus francia turnéjának kritikája. Valóban, világszerte elbűvölik a közönséget a mélyen zengő basszusok, a férfias baritonok és a szopráni magasságokban is jártas, leheletfinom pianókat is éneklő tenorok.

- hirdetés -

Mindez előadóművészi allűr nélkül, egyszerűen „csak elénekelve” a kottában szereplő hangokat, alázattal, szinte a mennyeivel társalgó átszellemültséggel. A kórus által előadott 16-17. századi bizánci egyházzene a megszokottól eltérő szólamvezetésével és archaikus hangzásvilágával misztikus zenei utazásra viszi a hallgatót.

- hirdetés -

Moszkvai Patriarchátus Kórus

Ennek a varázslatnak lehet részese mindenki, aki december 19-én ellátogat a Szent István Bazilikába.

Ezt megelőzően, december 15-én Miskolcon, a Művészetek Házában, 16-án Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, 17-én Szombathelyen, az Agora Művelődési és Sportházban hallható a kórus.

A vidéki, két részes koncertek első felében az ősi liturgiát, a második részben pedig 19. századi nagy orosz zeneszerzők, így Csajkovszkij, Rachmaninov, Bortnyanszkij műveit és régi orosz népdalokat hallhat a közönség.

Jegyek kaphatók a Jegy.hu és a Broadway.hu hálózatán, valamint a Zeneakadémia jegypénztárában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.