Papageno Radio
Játék Euripidész: Médeia - Játék

Euripidész: Médeia – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Februárban új bemutatóra készül a KV Társulat. A 11 éve működő független színházi csapat ismét aktuális, női témához nyúl: Euripidész Médeia című klasszikusát dolgozza át Czukor Balázs rendezésében, Rakovszky Zsuzsa fordítását alapul véve.

Bemutató: 2019. február 27., 28.(20.00)

Következő előadás: 2019. március 10.

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest, Liliom u. 41.

A Trafóval közösen létrehozott produkcióban a darab összes szerepét négy színésznő kelti életre mintegy inverzeként a klasszikus görög színházi szereposztásának.

Mi történik, ha egy látszólag jól működő házasságot hirtelen felrúg a férfi, és el akarja hagyni a nőt? Milyen kiutak maradnak a nő számára, ha ezt nem tudja, nem akarja elfogadni? Bevonhatja-e kettejük konfliktusába a gyerekeit?

– fotó: Kovács Juju

Médeia mindent feláldoz a szerelemért, de mégis elveszíti. Végzetes házasságuk felbomlása után vulkánként tombol, és féktelen bosszúba menekül. Nem válogat az eszközökben, kész gyermekei életét is feláldozni, hogy bosszút álljon, és megsemmisítse Iaszónt.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a Trafóban a Médeia című előadáson február 28-én 20 órakor. (Egy szerencsés megfejtőnk tekintheti meg partnerével az előadást.)

Kérdés: Hogy hívják Médeia férjét?

  • A) Iokaszté
  • B) Iaszon
  • C) Aiszküllosz

Promóció

X
X