Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Tavaszköszöntés az Óbudai Társaskörben

Tavaszköszöntés az Óbudai Társaskörben

Az Óbudai Társaskör sorozatai március hónapban is várják a közönséget.

- hirdetés -

A hónap első napján Bolla Milán műsorvezetésével a Házimuzsika-sorozat keretében közelebb kerülhetünk Kuti Sándor, egy a Holokausztban fiatalon elnémított, csodálatos tehetségű zeneszerző műveihez. Az esten Kuti művei mellett kortársai, Bartók, Kodály és Dohnányi örökérvényű kamarazenei kompozíciói is felcsendülnek Korcsolán Orsolya és a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeinek közreműködésével.

- hirdetés -

Korcsolán Orsolya

Nőnap alkalmával szintén a Házimuzsika-sorozat koncertjét élvezhetjük, ahol főként női szerzők műveit hallgathatják meg egy beszélgetős műsor keretében Mácsai János zenetörténésszel. Folytatódik a Fehéren feketén, Fejérvári Zoltán zongoraművész a C-dúr jegyében állította össze műsorát Haydn, Beethoven és Schumann műveiből.

A Budapesti Vonósok tagjaival kétszer is találkozhatunk a hónapban: kamarakoncertjükön Bach, Boccherini és Mendelssohn, a teljes zenekaros hangversenyen Beethoven, Mozart és Prokofjev darabjaiból válogattak.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén a barokk mesterek mellett Hidas Frigyes Dobozy Borbálának dedikált csembalóversenyét hallhatják a művésznő előadásában, valamint színpadra lép velük Karl Lorenz, a Fehér Ilona Hegedűverseny díjazottja is.

A vonószenekarok kedvelői az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjét élvezhetik, ahol közreműködik Takagi Ririko hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem által rendezett Bartók Béla Világverseny II. helyezettje. Koncertet ad a Kodály Vonósnégyes, akik a szláv romantikus kvartett irodalom gyöngyszemeiből, Csajkovszkij-, Dvořák- és Smetana-művekből válogatnak. A Társaskör közönségének már ismerős a Simplicissimus Kamaraegyüttes, a fiatal régizene-formáció Johann Sebastian Bach születésének évfordulóján egy Bach-esttel készül, melynek különlegessége, hogy a kantáták szopránszólóit Kristóf Réka, a Virtuózok Nagyok korcsoportjának győztese adja elő.

A fúvószene kedvelőinek álljon itt a Budapest Fúvósötös koncertje, akik az utóbbi időben a hazánkban kissé elfeledett fúvósötös-műfaj sokoldalúságát mutatják be, olyan nagyzenekari művek átiratain keresztül, amelyek a klasszikus zene „slágereivé” váltak az elmúlt évtizedek során.

Kodály Vonósnégyes

A farsangi időszak végére újabb szórakoztató műsorral készül Kiss Gy. László Liszt-díjas klarinétművész. Az esten műveket hallhatunk Gershwintől Benny Goodmanig, különleges szaxofon-daraboktól a jazz standardig, svábzenéig.

A könnyedebb műfajok rajongói két koncertet hallgathatnak meg: Für Anikó az Örkény Színházas premier után a Társaskörben is bemutatja nemrég megjelent, Magyar hangja vagyok című lemezét és részesei lehetünk a Mini Acoustic Trio Bartók On Rock lemez budapesti bemutatójának.

Szűcs Nelli

A Színházi világnapról sem feledkezzünk el, amire a Társaskör Szűcs Nelli önálló estjével, a Fedák Sárival készül. Az előadás azzal a céllal jött létre, hogy felelevenítse a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének emlékét, megismertesse a közönséggel nem mindennapi életének részleteit.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.