Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A japán Ensemble Este Szimfonikus Zenekar ad koncertet az Olasz Kultúrintézetben

A japán Ensemble Este Szimfonikus Zenekar ad koncertet az Olasz Kultúrintézetben

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a japán Ensemble Este Szimfonikus Zenekar tart előadásokat Magyarország valamennyi térségében. Március 23-án, szombaton az Olasz Kultúrintézetben adnak koncertet. 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az eseményt a facebookon is figyelemmel tudja kísérni.

- hirdetés -

A koncerten Weber, Strauss, Yokozeki Kota és Mozart egy-egy műve is elhangzik majd. Az Ensemble Este Szimfonikus Zenekarban ezalkalommal Toyonaga Yoshie klarinétművész és Palatinus Ferenc kürtművész játszanak szólót. Az est karmestere Kondo Satoshi lesz.

- hirdetés -

Emsemble Este

A koncert előtt 13 órától, a zene mellett japán kultúra más szegmenseivel is találkozhatnak az érdekelődők. A programok között kiállítás, gasztronómiai bemutató és kézműves foglalkozások is szerepelnek.

Yoshie Toyonaga

Az Olasz Kultúrintézetbe látogatóknak lehetősége nyílik a japán tradícionális írás művészetének, a kalligráfiának megismerésére, és akár a saját nevüket is megtanulhatják leírni japánul. Az origami művészetébe a Magyar Origami Kör segítségével pillanthatnak bele, Darányi Boglárka pedig a japán teaszertartás menetét mutatja be az érdeklődőknek. A kiállításon az urushi, azaz japán lakkművészet szépségei tárulnak elénk.

Az esti koncert alatt adománygyűjtésre kerül a sor, melynek összegét a szervezők teljes egészében  a Shizuoka Gyermekkórház és a Bethesda Gyermekkórház részére ajánlák fel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!