Papageno Radio
Promóció Így kezdődik a tavasz az Óbudai Társaskörben

Így kezdődik a tavasz az Óbudai Társaskörben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Könnyűzenei koncertekkel indul az április az Óbudai Társaskörben. Falusi Mariann a Sárik Péter Trióval közösen lép fel. Az esten egy sajátos stílusú jazz-kívánságműsort hallhatnak az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből. Néhány nappal később Szakcsi Lakatos Béla ad zongoraestet, műsorán jazz-standardek és klasszikusok egyaránt szerepelnek.

Három esten fonódik össze az irodalom és a zene világa: a  költészet napján a Feleségek felesége című esttel Szendrey Júlia egyéniségét hozzák közelebb egykorú dallamokkal, népies dalokkal, naplójegyzetekkel, versekkel Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek Csörsz Rumen István közreműködésével.

Egy este Esterházy Péterrel II.– Dés László Esterházy Péterírásait olvassa fel és zenével, közös történetekkel reagál a szövegekre. Hegedüs Gönczy Katalin zongoraművész kamaraformációja zenével és Ballai László író, költő versekkel, prózával elevenítik fel a zongorás esték hagyományát.

Nemrég Fáy Miklós szerkesztésében telt házas Bernstein-estrekerült sor a Társaskörben,ebben a hónapban az Apafej című Haydn-est szerkesztő-műsorvezetője lesz. A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös programon Fodor Beatrix és Csapó József énekesek, Villányi Dániel zongoraművész és a Budapesti Vonósok lépnek színpadra.

Prof. Sebestyén Ernő hegedűművész

Különleges esttel készül Prof. Sebestyén Ernő hegedűművész, aki triójával tiszteleg egy legendás német zenei antikvárius-szakértő, Prof. Dr. Hans Schneider emléke előtt. A koncertre szakértő vendégeket is hívott, Semmelweis Tibor a magyar hangszerkészítés mesterét és Bősze Ádám zenei antikváriust mint műsorvezetőt, valamint a zseniális hegedűkészítőt, Guminár Tamást.

A tavaszi repertoárból nem maradhat ki a Gitármuzsika Óbudán sorozat. A következő előadására színes programmal készül Németh Klaudia gitárművész. Utolsó előtti alkalom következik a Mozart Klubban, ahol a hatos számmal foglalkoznak a résztvevők Lakatos György fagottművész vezetésével.

Németh Klaudia

Húsvétra hangolódásként az Óbudai Kamarazenekar ad koncertet majd Nagycsütörtökön Pergolesi életét lezáró művét, a Stabat Matert hallhatjuk a Budapesti Kamarazenekar és kiváló fiatal szólisták, Ádám Zsuzsanna és Banai Sára előadásában.

További információk ide kattintva.

A koncerteken kívül továbbra is megtekinthető az Óbudai Társaskör galériája, ahol Antique Fuchsia címmel Moizer Zsuzsa festőművész kiállítását majd Transzparens montázs címmel Kaszás Tamás képzőművész alkotásait láthatjuk.

Promóció

X
X