Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Így kezdődik a tavasz az Óbudai Társaskörben

Így kezdődik a tavasz az Óbudai Társaskörben

Könnyűzenei koncertekkel indul az április az Óbudai Társaskörben. Falusi Mariann a Sárik Péter Trióval közösen lép fel. Az esten egy sajátos stílusú jazz-kívánságműsort hallhatnak az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből. Néhány nappal később Szakcsi Lakatos Béla ad zongoraestet, műsorán jazz-standardek és klasszikusok egyaránt szerepelnek.

- hirdetés -

Három esten fonódik össze az irodalom és a zene világa: a  költészet napján a Feleségek felesége című esttel Szendrey Júlia egyéniségét hozzák közelebb egykorú dallamokkal, népies dalokkal, naplójegyzetekkel, versekkel Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek Csörsz Rumen István közreműködésével.

- hirdetés -

Egy este Esterházy Péterrel II.– Dés László Esterházy Péterírásait olvassa fel és zenével, közös történetekkel reagál a szövegekre. Hegedüs Gönczy Katalin zongoraművész kamaraformációja zenével és Ballai László író, költő versekkel, prózával elevenítik fel a zongorás esték hagyományát.

Nemrég Fáy Miklós szerkesztésében telt házas Bernstein-estrekerült sor a Társaskörben,ebben a hónapban az Apafej című Haydn-est szerkesztő-műsorvezetője lesz. A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös programon Fodor Beatrix és Csapó József énekesek, Villányi Dániel zongoraművész és a Budapesti Vonósok lépnek színpadra.

Prof. Sebestyén Ernő hegedűművész

Különleges esttel készül Prof. Sebestyén Ernő hegedűművész, aki triójával tiszteleg egy legendás német zenei antikvárius-szakértő, Prof. Dr. Hans Schneider emléke előtt. A koncertre szakértő vendégeket is hívott, Semmelweis Tibor a magyar hangszerkészítés mesterét és Bősze Ádám zenei antikváriust mint műsorvezetőt, valamint a zseniális hegedűkészítőt, Guminár Tamást.

A tavaszi repertoárból nem maradhat ki a Gitármuzsika Óbudán sorozat. A következő előadására színes programmal készül Németh Klaudia gitárművész. Utolsó előtti alkalom következik a Mozart Klubban, ahol a hatos számmal foglalkoznak a résztvevők Lakatos György fagottművész vezetésével.

Németh Klaudia

Húsvétra hangolódásként az Óbudai Kamarazenekar ad koncertet majd Nagycsütörtökön Pergolesi életét lezáró művét, a Stabat Matert hallhatjuk a Budapesti Kamarazenekar és kiváló fiatal szólisták, Ádám Zsuzsanna és Banai Sára előadásában.

További információk ide kattintva.

A koncerteken kívül továbbra is megtekinthető az Óbudai Társaskör galériája, ahol Antique Fuchsia címmel Moizer Zsuzsa festőművész kiállítását majd Transzparens montázs címmel Kaszás Tamás képzőművész alkotásait láthatjuk.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.