Papageno Radio
Promóció SZÓVAL-beszélgetés a női karrierépítésről a Radnóti Színházban

SZÓVAL-beszélgetés a női karrierépítésről a Radnóti Színházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Radnóti Színház március 30-i A művésznő és rajongói című, szatirikus hangvételű Osztrovszkij-komédia előadása után nyitott beszélgetésre hívja az érdeklődőket. A program során Lovas Rozi, Porogi Ádám, Morcsányi Géza és Hercsel Adél vitatja meg a női karrierépítés kérdéseit.

A művésznő és rajongói című komédia egy fiatal színésznő boldogulását mutatja be, miközben mecénások sűrűjében kell összeegyeztetnie a karrierépítést az elveivel, az önmagával szemben támasztott elvárásokkal. A március 30-i előadás után a Radnóti Színház művészei, Lovas Rozi és Porogi Ádám, az előadás dramaturgja és a dráma fordítója, Morcsányi Géza, valamint Hercsel Adél újságíró, író, a családon belüli erőszakról szóló Láthatatlan pokol című könyv szerzője SZÓVAL-beszélgetést tartanak, ahol körbejárják a történet társadalmi vetületeit.

Ide kapcsolódik:
Porogi Ádám: „Jobban jelen lenni, vagy mi”

Milyen megítélés övezi a karrierizmust, különösen a női karrierépítést ma Magyarországon? Mennyire ellentmondásos vagy épp képmutató a témához való viszonyunk?

Mi mindent kell eltűrnünk a céljaink megvalósítása és az érvényesülés érdekében?

Közben hogyan tudjuk megvédeni a határainkat, magunkat és egymást a sérülésektől, a visszaéléstől vagy épp a durva bántalmazástól? Egyáltalán hol kezdődik a másik ember kihasználása, megalázása és maga az erőszak? Hogyan alakulnak át folyamatosan az emberi érintkezés szabályai, illetve a hierarchiaviszonyok a színház falain belül és kívül?

Ide kapcsolódik:
Nem engedni az erőszaknak

A programon való részvétel ingyenes.

Promóció

X
X