Papageno Radio
Promóció A SopronDrum fesztiválon ünnepli fennállásának 35. évfordulóját az Amadinda

A SopronDrum fesztiválon ünnepli fennállásának 35. évfordulóját az Amadinda

A világ egyik legnépszerűbb jazz-funk formációja, az Incognito valamint a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Amadinda együttes is fellép az idei SopronDrum ütősfesztiválon! A koncertek helyszíne az egyedülálló Fertőrákosi Barlangszínház lesz.

A jegyvásárláshoz kattintson ide!

A világ egyik legnépszerűbb jazz-funk formációja, az Incognito lép fel a SopronDrum keretében június 14-én a Barlangszínházban. A kritikusok azt írták róluk:

kiemelkedő stílusuk, groove-juk ellenállhatatlan, a globális soul magasságait súrolják.

Az Incognito-sztori 1979-ben kezdődött Angliában, s a mai napig tart. Első önálló albumuk 1981-ben jelent meg Jazz Funk címmel, amit később 15 lemez követett. Felléptek már a világ számos pontján, Európától, Japántól kezdve, Chilén és több dél-amerikai országon keresztül egészen Dél-Koreáig. Ott voltak a legendás Montreux-i Jazz Fesztiválon is a 2000-es évek közepén és több nagy zenei találkozón.

Incognito

Stílusuk, hangszeres tudásuk, dalszövegeik tartalmassága és mélysége a műfaj csillagai közé emelte őket. Az együttesben olyan népszerű előadók szerepeltek, mint Linda Muriel, Jocelyn Brown, Maysa Leak, Tony Momrelle, Imaani, Vanessa Haynes, Mo Brandis, Natalie Williams, Carleen Anderson, Pamela (PY) Anderson, Kelli Sae és Joy Malcolm. Dolgoztak együtt mások mellett Gerge Bensonnal, Chaka Khannal, Al Jarreauval, Stevie Wonderrel és Marcus Millerrel.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Amadinda együttes 1984-ben alakult meg, tagjai a budapesti Zeneakadémián végezték tanulmányaikat.

Az együttes fennállásának 35. évfordulóját ünnepli a SopronDrum fesztiválon, június 15-én a Barlangszínházban.

Az Amadinda 35 év alatt nagy sikerrel koncertezett olyan helyszíneken, mint a  Philharmonie Berlin, Wiener Konzerthaus (Bécs), Royal Albert Hall (London), National Concert Hall (Taipei), a National Center for Performing Arts (Peking), a Meyerson Symphony Center (Dallas) és a new york-i Carnegie Hall.

Az elmúlt évtizedekben olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint Eötvös Péter, Paul Hillier, Schiff András, Marton Éva, Kurtág György, Keller András, Vásáry Tamás. Sokat játszottak Presser Gáborral is, aki írt is számukra művet. Kifejezetten nekik komponált darabot John Cage, Márta István, Vidovszky László, Kocsis Zoltán, Dés László, Ligeti György és Steve Reich.

Az együttes a már klasszikussá vált ütőhangszeres kompozíciók bemutatása mellett a kezdetektől fogva megkülönböztetett fontosságot tulajdonított annak, hogy működése inspirációt nyújtson magyar és külföldi zeneszerzőknek egyaránt.

Mindemellett a tradicionális ütőhangszeres kultúrák kutatása, az együttes tagjainak zeneszerzői tevékenysége, valamint korábbi zenetörténeti korszakok megidézése is fontos feladatuk, útjuk.

A szakmai közvélemény ma az Amadindát a világ egyik legkiválóbb, legeredetibb és legsokoldalúbb ütőegyütteseként tartja számon, fellépésük rangot és különlegességet jelent a fesztiválokon és a nagy koncerttermekben egyaránt.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!