Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikusok nyitja a Fertőrákosi Barlangszínház évadát

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikusok nyitja a Fertőrákosi Barlangszínház évadát

A Soproni Szimfonikusok kamarazenekara Dohnányi Ernő előtt tisztelegve indítja útjára június 2-án az Ötórai Hangoló című klasszikus kamarazenei koncertsorozatát, melyet a Barlangszínházban ad. Dohnányi művei mellett Liszt, Mozart, Haydn, Borodin, Ravel és Schubert darabjai csendülnek majd fel tíz alkalommal, vasárnap délutánonként. A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2019-es programjában további különlegességek is szerepelnek.

- hirdetés -

Másodszorra rendezik meg Horváth Kornél művészeti vezetésével június 10. és 17. között a SopronDrum nemzetközi ütősfesztivált, amit a Budapest Jazz Orchestra és Malek Andrea, Tóth Vera valamint Náray Erika Ella 100 elnevezésű műsora nyit meg június 10-én este.

- hirdetés -

Június 14-én táncra perdítő zenével várja az érdeklődőket a jazz-funk jeles képviselője, az Incognito együttes. A hangulat június 15-re tovább fokozódik, amikor a ma már fogalomnak számító ütőegyüttese, a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Amadinda lép színpadra.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Amadinda Ütőegyüttes jubileumi koncertjére ide kattintva válthatja meg jegyét!

A SopronDrum talán legnagyobb szenzációjának ígérkezik a Nik West Band szereplése június 16-án este: zenekara két dobos géniusszal egészül ki, a Santanaval is turnézó Dennis Chambers-sel valamint Tommy Campbellel, akik a jazz élet kiemelkedő ütősei, és hosszú pályafutásuk óta most először lépnek együtt színpadra.

A meghívott világsztárok – Dennis Chambers, Michael Schack, Gordon Stout és Tommy Campbell – nem csak koncerteznek, hanem mesterkurzusokat is tartanak.

A táncműfaj kedvelőinek két programot kínál a kőfejtő. Visszatérő vendég az ExperiDance társulata, akik június 9-én kétszer is fellépnek a Lúdas Matyi történetét feldolgozó Revans című produkciójukkal.

Nemzetközi különlegességként lép fel Fertőrákoson a Szaranszkból érkező Orosz Nemzeti Balett. A társulat Bizet Carmen című produkcióját mutatja be június 22-én.

Orosz Nemzeti Balett – forrás: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

A magyar népzene több mint harminc éve meghatározó interpretálója, a Kossuth és Prima Primissima-díjas Csík Zenekar június 23-án érkezik.

Július 5-én a Kassai állami Opera előadásában Puccini Bohémélet című operáját, majd július 6-án a Co-Opera szervezésében, a Győri Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciójaként, Szabó Máté rendezésében, Mozart Figaro házassága című vígoperáját hallhatja a nagyközönség, ez utóbbit német felirattal ellátva.

A Soproni Petőfi Színház idei saját produkciója ezen a játszóhelyen Dés László – Nemes István Valahol Európában című musicalje lesz, Mikó István, Vastag Tamás, Kisfaludy Zsófia, Savanyu Gergely és soproni fiatalok főszereplésével.

Az előadást összesen öt alkalommal láthatják a nézők, először július 26-án, utána július 27-én, majd augusztus 16., augusztus 17. és 18-án.

Csík Zenekar – fotó: Lajtos István

A humor nagyágyúi Badár Sándor és Aranyosi Péter augusztus 2-án lépnek fel a Barlangszínházban, augusztus 3-án pedig a másik nagy közönségkedvenc, a Budapest Bár előadásában filmslágerek, kuplék, táncdalok és egyéb híres dalok csendülnek fel.

A szervezők megemlékeznek a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójáról is, ebből az alkalomból augusztus 19-én nagyszabású programot tartanak.

A szezont szeptember 14-én két előadással Zorán Ti kértétek című koncertje zárja.

További részletekért kattintson ide!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!