Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Budapesten tart mesterkurzust Bánfalvi Béla, Liszt-díjas hegedűművész

Budapesten tart mesterkurzust Bánfalvi Béla, Liszt-díjas hegedűművész

Április 26. és 28. között, immáron második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész mesterkurzusát a fővárosban. A legtehetségesebb résztvevők nyilvános fellépési lehetőséghez is juthatnak.

- hirdetés -

Két különösen jó okot is tudunk, ami miatt érdemes részt venni a Bánfalvi Mesterkurzuson április 26. és 28. között Budapesten. Az érdeklődők amellett, hogy komoly technikai és egyéb, a hegedülés mikéntjére vonatkozó tudást sajátíthatnak el, esélyt kapnak arra is, hogy a nagy nyilvánosság előtt bemutatkozhassanak. A kurzust szervező Magyar Kamarazenekar a legtehetségesebb résztvevők számára fellépési lehetőséget biztosít szólistaként vagy zenekari művészként 2019/2020. évi koncertjein.

Az előző kurzuson Sztathatosz Sebestyén, jelenleg Londonban tanuló, nagyreményű hegedűst hívták meg szólistaként egy közös koncertre.

- hirdetés -

A nemzetközileg elismert Magyar Kamarazenekar ugyanis missziójának tekinti a magas színvonalú, egyedi komolyzenei produkciók bemutatása mellett a hazai, tehetséges pályakezdő művészek felkarolását, az ifjúság zenei nevelését is.

Elsősorban közép- és felsőfokon tanuló diákok számára szól a kurzus aktív része, akiknek ez sokat segíthet a közelgő vizsgáikra, felvételijükre, versenyeikre való felkészülésben, de passzív részvétellel örömmel várnak a szervezők alapfokon tanuló diákokat, kísérőket, kollégákat, oktatókat is.

Bánfalvi Béla hegedűművész közel ötven éves pályafutása alatt művészetével bejárta a világ legpatinásabb helyszíneit. Évekig a Magyar Állami Hangversenyzenekar koncertmestere és szólistája; ezután a világhírű Bartók Vonósnégyes tagja; majd 25 éven át a Budapesti Vonósok Kamarazenekar hangversenymestere és szólistája volt. 2011-ben megalapította saját együttesét, a Magyar Kamarazenekart, amelynek jelenleg is koncertmestere, szólistája és művészeti vezetője. Eddig több mint hatvan lemeze jelent meg. Harminc éven át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanáraként, 2001-től pedig a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének vezető beosztású oktatójaként, a Doktori Tanács tagjaként számos, a hazai és nemzetközi porondon is híres művészt nevelt ki. Munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Részletes információk

A Bánfalvi Mesterkurzusra a magyarkamarazenekar@hotmail.com email címen lehet jelentkezni, és további, részletes információk is itt kérhetők. A részvételi díj aktív esetben 7900 Ft/nap; háromnapos aktív részvétel esetén 19.900 Ft; passzív esetben 3900 Ft/nap.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.