Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Dalpremier a Papagenón – Bíró Eszter: Időradír

Dalpremier a Papagenón – Bíró Eszter: Időradír

Bíró Eszter új, lemezt és posztert is tartalmazó, az IDŐ tematikája köré épülő könyve a Móra Kiadó gondozásában jelenik meg. Az énekesnő igényes, vidámdalokon, nagyszerű szerzők versein keresztül mutatja be az idő fogalmát a kicsiknek.

- hirdetés -

Emlékszel még, hogy kisgyerekként milyen nehezen értetted meg az óramutatók járását, és azt, hogy mikor van tegnap, holnapután, vagy mi az a délután? Hogy mikor van éjfél, melyik hónap jön a másik után?

- hirdetés -

Hallgass bele ide kattintva Bíró Eszter Időradír lemezének 2 dalába, az Időradírba és a Napsorolóba, és gyere el az április 27-i 11 órakor kezdődő lemezbemutató koncertre a Marczibányi Téri Művelődési Központba. További információ és jegyvásárlás itt.

A játékos, tematikus zenés anyag Időmanóról szól. A manó egy nagy lombos fa legtetején üldögél egy különleges „világórában”, ott őrzi a másodperceket, perceket és órákat. Amikor leesik az óra, és darabokra hullik, a percek, az évszakok, a hét napjai, sőt még az időjárás is összekuszálódik. A manónak meg kell találnia az óra darabjait, hogy helyreálljon az idő.

Szerzők: Födő Sándor (zene), Bíró Eszter (koncepció, mesék), Molnár Jacqueline (illusztráció), Hegyi György, Marék Veronika, Varró Dániel és Weöres Sándor (dalszövegek, versek).

A lemezen közreműködik: Bíró Eszter, Födő Sándor, Horváth Charlie, Oláh Ibolya, Rohmann Ditta, Szalóki Ági, Szolnoki Péter, Cserta Balázs, Csókás Zsolt, Gyenge Lajos, Hámori János, Hámori Máté, Hegedűs Máté, Bősz Mirkó, Födő Benjamin, Födő Noa, a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa, vezényel Hajzer Nikolett

Lemezbemutató koncert – április 27-én 11 órakor a Marczibányi Téri Művelődési Központban

Bíró Eszter legújabb, gyerekeknek szóló lemeze játékosan tanít. Ezúttal a téma az idő, a főszereplő pedig egy pontos időt mutató óra, amelyik darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok és a hét napjai is összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő.

Ehhez a gyerekek segítségére van szükség, hogy Eszterrel együtt kiderítsék, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban jön a Mikulás, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van farsang, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten. A koncert végére – sok élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai.

Bíró Eszter  énekesnő, színésznő, aki színházi (Miss Saigon, Az Operaház fantomja, Mozart!, Elfújta a szél) és filmszerepeivel (Csoda Krakkóban),világzenei lemezeivel (Zenéim 2000–2006, Ezter, Mikor lesz az már?)és közreműködéseivel (Presser, Zorán, Al Di Meola, Budapest Klezmer Band)vált ismertté, 2013 óta énekel a gyerekeknek. Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat (az év gyermekalbuma kategóriában), az év énekesnőjeként 2015-ben Érték-díjat kapott. Az Állati Zenés ABC 1. és 2.című könyvek és CD-k közel 10 000 példányban keltek el, a Minimax TV-csatorna folyamatosan játssza klipjeit. Könyveit már több általános iskola alsó tagozatában használják a tananyag kiegészítéseként.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.