Papageno Radio
Promóció Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi Párbeszéd koncertje - Játék

Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi Párbeszéd koncertje – Játék

Majdnem pontosan egy évvel az első Párbeszéd koncertjük után Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi ismét zenei párbeszédbe kezdenek a Bethlen Téri Színház színpadán. Szájharmonika és brácsa, avagy a rock ‘n’ roll és a blues találkozása a magyar népzenével.

„A zenélés során átélt élmények meghatározóak számomra. Legfőképp a kíséreti szerepben mozgok otthonosan. Szék »városában« ezt a szerepet segítségnek hívták. Alapvetően tehát ez a mozgatórugó. Népzenész vagyok, de amit játszom, azt magyar világi népzenének hívom.

Különleges koncert lesz ez Gyurival. Már a próbák is jók lesznek” – mondja Csoóri Sándor Sündi.

Ferenczy György pedig a következőket osztotta meg a koncert kapcsán: „Körülbelül egyszerre kezdtem bluest játszani és táncházba járni. Táncolni és autentikus népzenét játszani nem tudok, de úgy összeolvadt a két kultúra bennem, hogy tudok bluest játszani magyarul… Nagyon várom a koncertet, mert öt éve magyar építésű mesterhangszeren muzsikálok, és ezen már muzsikálhatok népi dallamokat. Csoóri Sanyi az egyik nagy kedvenc brácsásom; ő nyerte az általam sosem megalapított »éjszakai vándorbrácsa« díjat.

És egyébként is, sok átbeszélgetett éjszaka van mögöttünk.”

A Párbeszéd koncertek két, különböző zenei világból érkező előadó párbeszédére épülnek; a beszélgetést ugyan összeköti egy zenei motívum Halmos Béla széki gyűjtéséből, mégsem csak népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát, a népzenétől a jazz és soul műfaján át a világzenéig. A koncert a 2017-ben elkezdett, majd 2018 tavaszán folytatódott Párbeszéd koncertsorozat része.

A koncert az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a Bethlen Téri Színház május 10-i Párbeszéd koncertjén. (Egy szerencsés megfejtőnk vehet részt párjával a koncerten.)

Kérdésünk: Milyen hangszeren játszik Csoóri Sándor Sündi Ferenczi Györggyel közös koncertjén a Bethlen Téri Színházban?

A) brácsa
B) cselló
C) nagybőgő

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!