Papageno Radio
Promóció Még lehet jelentkezni a júliusban kezdődő Crescendo Nyári Akadémiára és Fesztiválra!

Még lehet jelentkezni a júliusban kezdődő Crescendo Nyári Akadémiára és Fesztiválra!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Immár 16. alkalommal rendezik meg a nemzetközi komolyzenei mesterkurzust és fesztivált, ezúttal 2019. július 24. és augusztus 5. között Tokajban.

„A zenészek ma mindenhol a hibák elkerülésére fókuszálnak, a Crescendón viszont mindenki a saját személyes lehetőségeire koncentrálhat.”

Christian Studler (SUI),
a CSI fuvolaművész-tanára

A szólóhangszeres-, kamarazenei- és énekkurzusok mellett számos más programból választhatnak az ifjú tehetségek, egyebek mellett lesz operajelenetek-, barokk-, korrepetició- ifjúsági és improvizációs kurzus is. Az idei év zeneileg változatos repertoárjában központi szerepet kap Joseph Haydn, akire halálának 210. évfordulója alkalmából emlékeznek. Tiszteletére többek között A Megváltó hét szava a keresztfán című művét adják majd elő a kurzus és a fesztivál hallgatói zenekari, zongorás és vonósnégyes formában Delta David Gier (USA) vezényletével. A kurzust záró gálakoncerten pedig Haydn D-dúr („London”) szimfóniája (no. 104) csendül fel a művésztanárok és a hallgatók előadásában.

A kurzuson tanító mesterek európai és amerikai zenekarok elismert szólistái, zene-, tánc- és képzőművészeti egyetemek tanárai, akik a világ több mint 25 országából érkeznek Tokajba.

A Crescendo Nyári Akadémia kiváló lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó-művészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben, mindezt egy versenyszellemtől mentes közegben. Az akadémia különlegessége más mesterkurzusokhoz képest, hogy a tíz nap alatt a magas színvonalú zenei képzés mellett nagy hangsúlyt kap a diákok mentorálása, ebben coachok, pszichológusok, szakmai kerekasztal-beszélgetések állnak rendelkezésre.

Sok visszatérő diák kedvenc eseménye a Nyári Akadémián, hogy esténként a világ minden tájáról érkező művésznövendékek kis csoportokban gyűlnek össze, és már a pályán lévő művésztanárokkal beszélgethetnek arról, mik a művészi pálya emberi nehézségei, hogyan lehet és érdemes egymást segítve haladni, nem eltévedni ezekben az útvesztőkben.

A jelentkezés határideje: 2019. június 2.

A 2019-es Crescendo Nyári Akadémia művésztanárai lesznek többek között:

Constance Fee (USA), szoprán
Meláth Andrea, mezzoszoprán
Szabóki Tünde, szoprán
Uwe Schenker-Primus (GER), basszus
Dallos Erika, korrepetitor, az operajelenetek vezetője
Delta David Gier (USA), karmester
Christian Studler (SUI), fuvola
Rumy Balázs, klarinét
David Danel (CZE), hegedű
Béatrice Reibel-Petit (FRA), cselló
Kállay Ágnes, cselló
David Daly (IRL), nagybőgő
Kemenes András, zongora
Reto Reichenbach (SUI), zongora.

Bővebb információ a tanárokról, kurzusokról és a jelentkezésről itt érhető el.

Promóció

X
X