Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Természet- és környezetvédelem a művészetek és a játék erejével

Természet- és környezetvédelem a művészetek és a játék erejével

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivált először 2015-ben rendezték meg, és mára nemcsak az ország, hanem a régió egyik legnagyobb filmes és természet-környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett.

Május 24- és 26. között az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál alkalmával nemcsak filmeket láthat, hanem számos színes kísérőrendezvényen is részt vehet a Gödöllőre látogató, környezet- és a természetvédelem iránt érdeklődő közönség.

A természet- és környezetvédelem hatékonyságának fokozása mára civilizációnk fennmaradásának feltételévé vált. A fesztivál célja, hogy erre irányítsa rá a figyelmet. Számos művészeti ágat megszólító pályázataival, profi és amatőr művészek, valamint a fiatalok bevonásával a rendezvény minden évben friss alkotásokat inspirál, amelyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, arra reflektálnak, miközben környezettudatosságra és a természet szeretetére nevelnek.

A 2019-es év kiemelt témája A VÍZ.

- hirdetés -

A fesztivál vázát a filmszemlék (természetfilmek, animációk és dokumentumfilmek), valamint a Természet- és Környezetvédelmi Vásár adják, a programot művészeti produkciók és kiállítások is színesítik.

2019-ben sem marad el a Varázslatos Magyarország fotótárlat, az „Ember és Természet” amelyen diákok, valamint térségi fotósok állítanak ki, megtekinthető lesz a Trash Art Magyarország 2019 szoborpark, esténként pedig a Jam for Nature zenei tehetségkutató fellépői és meghívott előadók produkciói várják a látogatókat. Akik a koncertek után is a helyszínen maradnak, azoknak különleges élményben lesz részük, mert szabadtéren, egy óriási LED falon a díjnyertes természetfilmeket vetítik.

Az idei év újdonságai között szerepel Máté Bence szabadtéri fotókiállítása, a Fesztivál-vízesés; Fülig Jimmy, Piszkos Fred és barátaik véleménye a klímaváltozásról; a „Légy te a Professzor!” című makettverseny és -kiállítás; PET-race, vagyis PET-autók versenye; PET-hajó közösségi építése; „Érezd a vidéket! – kaland az érzékeinkkel”, természetismereti és ügyességi versenyek gyerekeknek; kreatív játszótér; környezetismereti szabadulószobák.

A Fesztivál két évforduló előtt is tiszteleg: az idén 50 éves a Pilisi Parkerdő Zrt.-t, valamint indulásának 40. évfordulóján a kultikus Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot is ünnepli.

A részletes programtervezet ide kattintva érhető el.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X