Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Újra jazzcsillagok a SopronDrumon

Újra jazzcsillagok a SopronDrumon

Újra jazzcsillagok koncerteznek az Európában egyedülálló SopronDrum ütősfesztiválon június 10. és 17. között. Hatalmas szenzációként érkezik a két dobos géniusz, Dennis Chambers és Tommy Campbell, akik együtt lépnek fel a Prince csapatát is erősítő, a világ egyik legjobb női basszusgitárosának tartott Nik Westtel és zenekarával a Fertőrákosi Barlangszínházban.

A megállíthatatlan Nik West – Prince ámult a játékától

- hirdetés -

Nik West és zenekara június 16-án lép fel a Fertőrákosi Barlangszínházban. A világ egyik legjobb női basszusgitárosa játszott Quincy Jones Productionnel, Prince-szel, Glee-vel, és American Idollal. Mindemellett Nik West egy bámulatos szólókarriert is elindított, telt házas turné koncertekkel Japántól Ausztrálián keresztül Európáig.

- hirdetés -

Énekel, zenét szerez, progresszivitása, ereje határtalan – a funk Lady Gagájának is tartják. Az iparág megújítójaként és független művészként jelölte meg magát. Ő a megálmodója a Queen of String Versenynek, ahol fiatal női zenészeket fedeznek fel, inspirálnak, támogatnak és tanítanak.

A Sopron Drum fesztiválon zenekarával és a két másik világsztárral, Dennis Chambers-szel és Tommy Campbellel ad koncertet. Ők ketten a világ jazz életének kiemelkedő dobosai, s hosszú pályafutásuk alatt először lépnek közösen színpadra.

A kiválasztott zseni

Dennis Chambers egyike a világ legnagyobb dobosainak, akiket minden műfajból ismert muzsikusok keresnek. Hangszere zsenijének tartják, kiválasztott tehetségnek. Autodidakta módon tanult meg dobolni, késsel, villával utánozta a ritmusokat, majd kapott egy dobfelszerelést. Már hat évesen professzionálisan játszott. Hatással volt rá Billy Cobham, de aki igazán utat jelentett számára, az Tony Williams, akit egy Baltimore-klubban látott játszani Miles Davissel. Dennis ekkor nyolc éves volt, ezután már a műfaj legnagyobbjaival zenélhetett együtt, John McLaughlintól, George Duke-tól, Stanley Clarke-ken át Santanáig. Teljesítményét azzal is jutalmazták, hogy 2001-ben bekerülhetett a Modern Drummer Hall of Fame-be.

Progresszív, kísérletező

A szakma és a világ egyik kiemelkedően fontos dobosának tartják Tommy Campbellt, aki eleinte kosárlabdázónak készült, de egy sérülés miatt úgy döntött, hogy a dobolás hosszabb távú és biztonságosabb karriert jelent számára. Diplomája megszerzése után Dizzy Gillespie zenekarának tagja lett, ahol 1982-ig dolgozott; majd csatlakozott John McLaughlin csapatához. Miután 1988-ban New Yorkba költözött, saját formációjában együtt dolgozott Charnett Moffett, Aydin Esen és Eubanks mellett. Daniel Kikoski és Alex Blake triójában is muzsikált. Közreműködőként az 1990-es években dolgozott Stanley Jordannal, a Manhattan transzferrel, David Murray-vel, Ray Andersonnal és a Mingus Big Banddel. Progresszív, kreatív, kísérletező stílusú dobos, szereti a fúziós muzsikát és a szabad zenélést.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!