Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A Budapest Bár is fellép a SopronDrum fesztiválon

A Budapest Bár is fellép a SopronDrum fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Úgy tűnik, mintha a nagy számok törvénye uralkodna az idén a fertőrákosi Barlangszínház színpadán. A június 10-én induló SopronDrum Ütőshangszer Fesztiválon a 102 éve született Ella Fitzgeraldra emlékezik a Budapest Jazz Orchestra Malek Andrea, Náray Erika és Tóth Vera közreműködésével. Június 14-én pedig a színpadot 40 éve kopató Incognito lép fel, akiket a 35 éves szülinapjukat ülő Amadinda követ.

- hirdetés -

A zenei élet ez után sem ér véget, hiszen a SopronDrum után indul csak az igazi nyár, kezdődik a vakáció, itt ilyenkor pezseg igazán az élet, lehet bringázni és távcsővel madarat lesni a Fertő-tó partján, a borospincékben kékfrankost kóstolni, szörfözni, hajókázni, jókat kirándulni, felfedezni a Pannon-tenger lerakódásából keletkezett Fertőrákosi Kőfejtőt, és senkit nem zavar, ha vasárnap estére esik egy koncert, hiszen hétfőn nem kell az iskolába rohanni.

Ide kapcsolódik:
A SopronDrum fesztiválon ünnepli fennállásának 35. évfordulóját az Amadinda

Rögtön Szent Iván éjét követő legközelebbi vasárnap, június 23-án a magyar népzene 3o éve elismert képviselője, a Csík Zenekar folytatja a határok nélküli, sokszínű koncertsorozatot. Léptek már fel olimpián (2000-ben Sydneyben), kulturális műsorban, a világ több pontján, határon innen és túl is, most a Fertőrákosi Barlangszínházba érkeznek. A zenekart 1988-ban alapította Csík János Kecskeméten. A Csík Zenekara népzene folklórkincseivel ötvözi a könnyűzenét, így születik meg például saját hangzásvilágukban a Most múlik pontosan Quimby-dal feldolgozása. A Csík Zenekar maga egy műfaj. A népzene autentikus értéke, a modern világ sodró ereje, a gyökerek mélysége. A zenekart 1988-ban alapította Csík János Kecskeméten. A koncertek mellett több mint húsz éve szerveznek táncházat is, varázslatos éjszaka vár az idelátogatókra, és ki tudja, még lehet, hogy akár táncra is perdülnek. Minden bizonnyal felcsendül a 30. szülinapra, Grecsó Krisztián szövegére közösen íródott Boldogság című jubileumi dal is, a közönség igazi örömzenére számíthat a koncert alatt.

Csík Zenekar

A Budapest Bár már 10 éve válogat a magyar zeneirodalom ránk hagyott kincseiből, miközben saját számokat is írnak és ez alatt az idő alatt nem kevesebb, mint 10 album anyagával kényeztették el rajongóikat. A csapatnak köszönhetően rég elfeledett dallamok kerültek be a köztudatba és váltak a fiatalok kultúrájának részévé. Számos egykori slágert leporoltak és újra életre keltettek vagy öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkciójukban. A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává; vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek is köszönheti. A Budapest Bár mindenkit vár augusztus 3-án.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X