Papageno Radio
Promóció A dalaiban balladisztikus elemeket, kabarét és rockot keverő Moran Magal is fellép...

A dalaiban balladisztikus elemeket, kabarét és rockot keverő Moran Magal is fellép a Zsidó Művészeti Napokon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Izgalmas zenei fúzióval érkezik az idei Zsidó Művészeti Napokra Moran Magal izraeli származású énekesnő. Zenéjében a folk rock műfajt vegyíti a gothic metal elemeivel – így jönnek létre dallamos, érzelmes, romantikus és erőteljes számai. Mély, szinte hipnotikus erővel bíró hangja és csodálatos zongorajátéka világszerte lenyűgözi a közönséget. Dalait héber és angol nyelven írja. Dalszerzőként is nagy sikerrel jegyzi saját számait, ám ezek mellett különböző metálslágerekre írt zongora-variációi, énekes feldolgozásai is jelentősek.

”A sötétet és a világosat vegyítem. A dalaimban van humor, balladisztikus elemek, kabaré és rock is. Próbálok sokoldakú lenni, nem félni attól, hogy különböző zenei stílusokhoz nyúljak és új dolgokat próbáljak ki” – mondja stílusáról az énekesnő. Magal édesapja egyébként magyar származású, így kiskorában rengeten szláv, szerb népzenét hallgattak. Zenéjét némi kelta hangzás is átszövi, dalait hasonlították már Tori Amos hangzásához, ő maga pedig Marilyn Mansont, a System of a Downt és a Black Sabbath-ot említi kedvenc előadói között.

Moran fellépett a The Voice című tévéműsor izraeli változatában is, ahol Alice Cooper Poison című slágerét énekelte el. Előadásával azonnal hatalmas ismertségre tett szert a nagyközönség körében és a metál-szcénában is. Miután Izraelből Berlinbe költözött, Moran saját zenekart alapított Marcos Feminella, Ishay Sommer, Shir-Ran Yinon és Federico Truzzi részvételével. Under Your Bed című albumuk 2019 áprilisában jelent meg.

A Zsidó Művészeti Napok programján erről a lemezről is hallhat ízelítőt a közönség május 27-én.

Olyan dalok szólalnak majd meg a koncerten, mint a Black Swan, az Under Your Bed, a One More Dance, valamint héber számok és Leonard Cohen feldolgozások.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X