Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Május utolsó hétvégéjén 28 helyszínen, ingyenesen nézhetjük meg a legújabb természetfilmeket

Május utolsó hétvégéjén 28 helyszínen, ingyenesen nézhetjük meg a legújabb természetfilmeket

A gyereknapi hétvégén, május 24-től május 26-ig ingyenes természetfilm vetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi- és diákprogramokkal várják az érdeklődőket a csatlakozó városok filmszínházai, művelődési házai és az ország nemzeti parkjainak látogatóközpontjai az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok alkalmából.

- hirdetés -

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő szervezésében megvalósuló Filmnapok célja, hogy moziba invitáljon mindenkit, aki szereti a természetet és a filmeket, és aki szeretné tudni, hogy mi történik hazánkban és a világban a természeti értékekkel. A szervezők a filmeken keresztül kívánják felhívni kicsik és nagyok figyelmét a környezet állapotára, a természet csodáira, az ember szerepére és felelősségére. Az esemény fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

PROGRAM

Május 24. Diáknap: A mozik előzetes regisztrációt követően fogadják az iskolai és óvodai csoportokat kihelyezett tanóra vagy osztálykirándulás formájában. Jelentkezni a helyi szervezőknél lehet, egy online jelentkezési lap kitöltésével.

Május 25-26. Családi hétvége: Mikor, ha nem gyereknapon! Ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diákprogramokkal várják a helyi szervezők az érdeklődőket egész hétvégén.

- hirdetés -

A 28 csatlakozó helyszínen ezen a három napon a természet értékeire fogékony érdeklődők megnézhetik a világ legújabb természet- és környezetvédelmi dokumentumfilmjeit. A Filmnapokon a 2019-es, V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőre nevezett legjobb alkotásokat vetítik.

A vetítési programokban kiemelt helyet kapnak a magyar alkotások, a Magyarországot bemutató filmek. A Filmnapok célközönsége elsődlegesen a fiatalok, akik a filmek segítségével fogékonyabbá válhatnak a természet- és a környezetvédelem aktuális állapota, kihívásai iránt.

Ezt a hatást erősítendő, a Filmnapok alatt bemutatott fantasztikus filmek mellett a helyi szervezők szemléletformáló, játékos, interaktív programokkal készülnek, ahol az ember és a természet viszonya kerül a középpontba.

A helyi társadalmi szervezetek, természetvédők, természetjáró egyesületek, állatvédők és „zöld” intézmények lehetőséget kapnak arra, hogy a filmszínházakkal való kapcsolatfelvétel után bemutassák tevékenységüket és találkozzanak a témára nyitott érdeklődőkkel. A FIlmnapok minden eseménye ingyenes.

A 2019-ben csatlakozott 28 vetítési helyszín ide kattintva érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.