Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Történelmi jelentőségű évadra készül a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar

Történelmi jelentőségű évadra készül a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Francia barokk operabemutató, Purcell: Dido és Aeneas, Mozart: Requeim, Haydn: Teremtés, Werner és Albrechtsberger művei – ismert és felfedezésre váró csodálatos alkotások Vashegyi György együtteseivel.

- hirdetés -

Jean-Baptiste Lemoyne 1785-ben íródott Phèdre című operájának teljes előadására a 18. század óta először Budapesten, a Művészetek Palotájában kerül sor szeptemberben, az Orfeo Zenei Alapítvány és a velencei székhelyű régizenei központ, a Palazzetto Bru Zane közös produkciója révén, mely izgalmas felfedezést ígér: a történelmi pillanat ismét méltó előadásban valósulhat meg kiváló francia szólisták és Vashegyi György együtteseinek előadásában.

Az együttműködés keretében a művet – a korábbi magyar-francia közös produkciókhoz hasonlóan – lemezre is veszik, mely a nemzetközi hanglemezpiacon valószínűleg 2020-ban fog megjelenni.

Ezt követően novemberben egy Purcell-estet hallgathatunk meg szintén a Müpában: műsoron a Szent Cecília óda és a Dido és Aeneas.

Ide kapcsolódik:
A francia sajtó méltatja a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar Rameau-lemezét

2020 januárja ismét kuriózumokat tartogat, melyek jelentős részben a magyar kulturális örökséghez kapcsolódnak: Johann Georg Albrechtsberger számtalan egyházi művének egyikét, a Domine, secundum actum meum kezdetűt, és az idei bérlet során már megismert Gregor Joseph Werner 1763-ban született c-moll Requiemjét a 18. század óta szintén most először hallhatjuk. A programot Mozart művei – a Sancta Maria, mater Dei valamint Ave verum corpus című motettái, és híres Requiemje – foglalják keretbe. A sorozat a már Haydn életében is nagy sikert aratott A teremtés című oratóriumával zárul.

A sorozat koncertjeire május 31-ig 20% kedvezménnyel válthatnak bérleteket, és elindult a kedvezményes jegyvásárlás is! Részletes információkért kattintson ide!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X