Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Valóság vagy emlékezet? - 30 évvel a vasfüggöny után

Valóság vagy emlékezet? – 30 évvel a vasfüggöny után

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rom/hon címmel kerül sor az Andrássy Egyetem kulturális diplomácia szakos hallgatóinak vizsgaprogramjára május 7-én.

Az esemény a vasfüggöny leomlásának harmincadik évfordulójára emlékezik. A program szervezői mind 1990 és 1995 között születtek, így ők nem voltak részesei a kettészakadt Európának és ezzel együtt a vasfüggöny leomlásának sem. Mégis sok mindent megtapasztaltak a szüleik generációján keresztül, bár az EU létezésével és a szabadsággal, nyitott határokkal nőttek fel. Újra szeretnék gondolni az eseményt a kelet- és nyugat-európai fiatalok szemszögéből. Éppen ezért a harmincadik évfordulóra egy különleges performanszt terveztek.

Bővebb információ ide kattintva.

- hirdetés -

Az alapötlet az, hogy egy-egy előadóművésszel és képzőművésszel együttműködve a hallgatók egy falat építenek fel, hogy újra lebontsák azt, és majd egy híd kerüljön a helyére. Mivel a vasfüggöny az osztrák–magyar határ mentén húzódott, egy magyar és egy osztrák művész vesz részt a performanszban.

Ide kapcsolódik:
Sugár János: „A művészet annál hatásosabb, minél nagyobb konfliktust okoz"

Az osztrák Barbara Neu klarinéton játszik, míg Safranka – Peti Zsófia táncol. A művészeknek az esemény előtt egy hétig az art quarterben készülhetnek fel a performanszra.

Az esemény az Osztrák Kulturális Fórum, az Osztrák – Magyar Akció Alapítvány és az Andrássy Egyetem és az art quarter budapest közös támogatásával jön létre.

Közreműködnek: Barbara Neu (klarinét), Safranka – Peti Zsófia (tánc)

Helyszín: Pollack Mihály tér 3. (1088) Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem

Időpont: 2019. május 7., 19 óra

A helyszín nem véletlenül az Andrássy Egyetem, hiszen az intézmény a kommunikáció, a tudáscsere és az európai közös projekt helyszíneként kifogástalan ez esemény számára. Emellett a Palotanegyedet, egykori diplomáciai és így interkulturális központjaként tartják számon, valamint számos forradalom és történelemben gazdag helyszíneként nagyon alkalmas erre is.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X