Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A Természet Operaháza - Indul a 6. Tisza-tavi Fesztivál

A Természet Operaháza – Indul a 6. Tisza-tavi Fesztivál

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál egy teljesen egyedi, különleges élményeket nyújtó minőségi zenei fesztivál a Tisza-tónál július 26. és 28. között, amely idén immár 6. alkalommal kerül megrendezésre.

- hirdetés -

Július 26-án (pénteken) egy jótékonysági koncertnek ad otthont a Tiszafüredi Református Egyházközség temploma. Közreműködik a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen, vezényel Somogyi-Tóth Dániel, illetve fellép Kristin Sampson szoprán, a New York City Opera operaénekese.

A Fesztivál társadalmi felelősségvállalásának illetve a siket és nagyothallók támogatása iránti elköteleződésének eleget téve az előadás során adományt gyűjtenek a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete részére.

- hirdetés -

A Fesztivál szombati napján, július 27-én kerül megrendezésre a népszerű és sokak által kedvelt Tour D’Opera kerékpártúra, melynek megállóiban különböző műfajú zenei koncerten vehetnek részt a kerékpározók.

Tisza-tavi Fesztivál

A 67 km-es túra során a 4 méter magas gátnak köszönhetően csodálatos panoráma mellett érik el a résztvevők a koncertek helyszíneit, melyeknek a Tisza-tó menti települések kikötői, tópartjai adnak otthont.

A kerékpártúra fellépői: Szent Efrém Férfikar, Szt. Martin, szaxofonművész, FareMido Operatársulat, Sóki Ferenc, tárogatóművész, Romano Drom, Nimród Kürtegyüttes, Echo, egyfelvonásos bábopera Vizin Viktória és Gergye Krisztián előadásában.

Szintén július 27-én, szombaton valósul meg a Családi TO’Piknik, melynek helyszíne a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőpark. A gasztronómia áll a nap középpontjában, hiszen lesz főzőverseny, ahol hagyomány teremtő módon minden évben más-más operaénekes vagy zeneszerző kedvenc ételét készítik el a vállalkozó kedvű csapatok, akiknek az alkotásait egy ismert sztárséf véleményezi. Idén a Pannon Gasztronómiai Akadémia jóvoltából Gianni Annoni lesz a zsűri elnöke és

az idei választott étel tekintetében Puccini, akinek egyik kedvenc étele a halas tészta volt, amelyet a Fesztiválon magyar halból fognak elkészíteni.

A Fesztivál ezzel is hozzájárul a halfogyasztás népszerűsítéséhez. A főzés és a workshopok mellett színpadi fellépők is lesznek, illetve a rendezvény idei díszvendége, Debrecen városa is bemutatkozik.

A nap fellépői: Rubint Réka – Opera Alakreform!, Vizin Viktória – Operajóga, Debreceni Hajdú Táncegyüttes, Dian Róbert, gitárművész, Trio Harmony, Goodguys Zenekar, Youlï (Horányi Juli) akusztikus koncertje, Radics Sándor, cimbalomművész, Vojtina Bábszínház Debrecenből.

Július 27-én, a szombati nap lezárásaként, a TO’pera keretein belül a 100 Tagú Cigányzenekar és Edvin Marton hegedűművész közös koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Morotva Kerékpáros Pihenőpark nagyszínpadán. A koncert meglepetésvendégei Miklósa Erika, koloratúrszoprán és Szappanos Tibor, tenor.

Tisza-tavi Fesztivál

A Boat D’Opera napon, amely idén július 28-án, vasárnap indul útjára a Morotva Kerékpáros Pihenőparkból 8-10 fős, motorral ellátott csónakokat képzett túravezetők kormányoznak el a koncertek helyszíneire, és mindamellett még a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágát is ismertetik az utasokkal.

A csónaktúra fellépői: MH Légierő Zenekar Szolnok, Bársony Bálint, szaxofonművész és Bábel Klára, hárfaművész közös előadása, Kalmus Felicián, csellóművész, Kövi Szabolcs, pánsíp művész, Latin Varázs együttes, Ökrös Attila, hegedűművész, Rákász Gergely, koncertorgonista és a New Step Fitnesz és Táncstúdió közös előadása.

Tisza-tavi Fesztivál

Mindemellett, július 28-án, vasárnap az OPERUN futóversenyre is várják a futás szerelmeseit. Gyönyörű környezetben, a Tisza-tó mentén, Miklósa Erika operaénekes vezetésével 10 km-es távot teljesíthetnek a felnőttek, a kicsik pedig 1 km-es távon mérettethetik meg magukat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.