Papageno Radio
Promóció Bemutatta következő évados bérleteit a Miskolci Szimfonikus Zenekar

Bemutatta következő évados bérleteit a Miskolci Szimfonikus Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Meghirdette 2019-2020-as bérletsorozatait a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az együttes a következő szezonban is széles közönségréteget szólít meg. Hagyományos bérletes programjaik mellett továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a gyermek és ifjúsági programok, megannyi egyedi és különleges koncerttel is készülnek. Nem lesz hiány a vidéki, a fővárosi és a külföldi szereplésekben. A jelenlegi évadot pedig egy szuperprodukcióval, a MeseFilmfóniával zárják.

„Mindig igyekszünk a hagyományőrzés és a megújulás közti arany középutat megtalálni! Úgy gondolom ez ebben az évadban nagyon jól sikerült, bízunk benne, hogy így lesz ez 2019-2020-ban is!” – mondta Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője.

A zenekar továbbra is két miskolci bérletsorozatot kínál a komolyzene szerelmeseinek. Tűzvarázs sorozatuk hét, míg a Hangforrás négy koncertet foglal magában. Hagyománynak számít, hogy az utóbbi a merészebb kísérletezés terepe, „ínyenc” különlegességekkel szolgálva a közönségnek, s főként az ifjúságnak. De meglepetésekkel tarkított lesz Tűzvarázs sorozatuk műsora is, amelyben a méltán közkedvelt és népszerű művek mellettritkábban hallható, fölfedezést érdemlő alkotások is helyet kaptak.

Ide kapcsolódik:
Antal Mátyás a Miskolci Szimfonikusok művészeti vezetőjeként folytatja

„Szeretem Miskolcot, szeretem a rám bízott zenekart és máris szeretem a zenekar hangversenyeit hűségesen látogató, lelkes és értő közönséget.” – mondta Antal Mátyás, az együttes művészeti vezetője.

Ugyanakkor nagy öröm számomra, hogy saját, immáron 3 alkalmas sorozatot szervezünk Budapesten és koncertezünk a Vigadóban is! – tette hozzá a dirigens.

Szászné Pónuzs Krisztina, a Zenekar ügyvezetője elmondta: „Az elmúlt években számos új kezdeményezést indítottunk. Szélesítettük a kínálatot. Új helyszíneket vontunk be. A programjaink közé számos, addig nem létező tematikájú koncert került.” Nagyon sikereseka gyermek-, és ifjúsági programjaik (Hang-ár, Játsszunk zenét a Szimfonikusokkal, Ciróka Babakoncert…) és a bérleten kívüli hangversenyeink (Aperitif, Promenád, Kastély-szerenád, Zene világnapi koncert, Karácsonyi és Újévi hangversenyek) is. Emellett fontos szerepet tölt be az együttes életében a különböző művészeti intézményekkel történő együttműködés is, mint a Filharmónia Magyarország Szezonbérletében és Ifjúsági koncertsorozatában lévő állandó szerepléseink, a Bartók Plusz Operafesztiválon történő közreműködésünk, a Balázs Győző Református Gimnáziummal közösen alkotott összművészeti produkciók, és megannyi egyedi együttműködésben megvalósuló hangverseny.

Különleges összefogásban valósul meg az idei szuperprodukció, a MeseFilmfónia is. A Zenekar vezetésében a tavalyi Filmfónia 2.0 című koncert sikere után fogalmazódott meg, hogy 2019-ben is alkotnak valami különlegeset. A Szimfonikusok idei évre tartogatott showja minden eddiginél nagyobb és látványosabb lesz. A világ legismertebb mese-és fantasy filmjei elevenednek meg, nem csak a„filmvásznon”,hanem élőben,életnagyságban is. A miskolci Generali Aréna egy estére Magyarország legnagyobb mozitermévé változik. A színpad hátterét egy gigantikus méretű, nagyfelbontású ledfelület adja, tűéles képpel, világszínvonalú minőségben.

Ide kapcsolódik:
Antal Mátyás: „Programkialakításban a népszerűség a vezérelv”

„Nem titkolt szándékunk, hogy minőségi szórakozást biztosítsunk a családoknak, hogy nagypapától, kisunokáig mindenki számára élményt kínáljunk a MeseFilmfóniával”– mondta el az együttes kommunikációs menedzsere, Handa Eszter.

Az igazi koncertélményről Magyarország legismertebb musical-énekesei gondoskodnak, akik Zenekarunkkal közösen adják elő a csodálatos film-betétdalokat. Az énekeseket a ZENITA (Zenével az Ifjú Tehetségekért) Alapítvány delegálja. A szervezet művészeti vezetője Cselepák Balázs elmondta: az alapítvány fő profilja a tehetséggondozás, ennek keretében fantasztikus művészekkel dolgoznak együtt, akik nagyon örülnek annak, hogy a Miskolci Szimfonikus Zenekarral léphetnek fel egy ilyen produkció keretében.

Regős Zsolt kiemelte, hogy a Fráter Kórus számára kiemelkedő élményt jelentett a tavalyi Filmfónia 2.0 koncerten való közreműködés, így nagyon nagy izgalommal várják az idei koncertet!

Az est dirigense Werner Gábor, aki a Virtuózok című televíziós vetélkedő zenei vezetője volt. A karmestert a Filmfónia2.0 és a Hooligans Symphonic koncerteken már megismerhette a miskolci közönség. Mint mondta: nagyon szeret a miskolciakkal dolgozni, s kifejezetten kedveli az ilyen jellegű kitekintéseket a hagyományos koncertprogramok közül!

Ebben az évadban még rengetegszer találkozhatnak az együttessel. Június 6-7-én a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős karmesterei érkeznek hozzájuk. Június 16-án egy újabb különleges Kastély-szerenád koncertet adnak Edelényben a L’Huillier–Coburg-kastélyban, majd Bartók Plusz Operafesztiválon találkozhatnak az együttessel, ahol a Nora, valamint a 3 Tenor című előadásokban működnek közre.

A következő évad első koncertjét szintén Edelényben köszöntik egy különleges és ünnepi kastély koncerttel, augusztus 25-én, majd szeptember 6-án aperitif koncertjükkel az évad kínálatába engednek betekintést.

Promóció

X
X