Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Júniusi Schubertiáda a kismartoni Esterházy-kastélyban

Júniusi Schubertiáda a kismartoni Esterházy-kastélyban

Schubertiádák: így nevezték az 1820-as évek elejétől azokat a társasági összejöveteleket, amelyeknek középpontjában Franz Schubert és muzsikája álltak és ezt a címet viseli a classic.Esterházy koncertsorozat következő, június 15-i koncertje is.

- hirdetés -

A korhű játéktechnikák avatott képviselője, René Jacobs a régi hangszeres operarepertoár területén tett új felfedezései során Schuberthez érkezett, és a belga B’Rock Orchestra Gent közreműködésével a zeneszerző két magával ragadó fiatalkori szerzeményét hallhatja a nagyközönség: a második és a negyedik szimfóniát.

A második szimfónia túláradó zenéjében már felfedezhetők a későbbi, égi hosszúságú menetek, a negyedik, a Tragikus melléknevet viselő szimfóniában ugyanakkor a kezdeti drámai, borús dallamokat a fény ünnepélyes diadalmenete követi.

- hirdetés -

Sophie Karthäuser – forrás: Molina Visuals

A Schubertiádákra jellemző túláradó muzsikálás öröme Mozart áriáival találkozik majd június 15-én, így aztán egy igazán jól sikerült zenei kavalkádnak lehetünk majd tanúi. Sophie Karthäuser, belga származású szoprán, generációjának egyik legismertebb Mozart interpretátora. A kismartoni közönség már megismerhette, hiszen tavaly Mozart Figaro házasságából énekelte szintén René Jacobs irányítása alatt álló Freiburgi Barokk Zenekarral Contessa szerepét.

Fellépnek:

Sophie Karthäuser, szoprán
Florian Boesch, bariton
B’Rock Orchestra Gent
vezényel: René Jacobs

Műsor:

Franz Schubert: 2. (B-dúr) szimfónia, D 125
Wolfgang Amadeus Mozart: Áriák és duettek
Franz Schubert: 4. (c-moll) szimfónia, D 417

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.