Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Még négy hétig élvezhetünk ingyenes koncerteket Budapesten

Még négy hétig élvezhetünk ingyenes koncerteket Budapesten

Az idei az ötödik év, hogy a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ingyenes, szabadtéri koncertsorozatot rendez Zenélő Budapest néven. Ennek során június 1. és augusztus 18. között a közönség több mint 600 minikoncertet hallgathat meg a város emblematikus szabadtéri helyszínein. Fiatal tehetségek jazzkoncertjeitől kezdve gyerekeknek szóló koncerteken át erdélyi népzenéig mindenfélével találkozhatnak a kalandos kedvűek.

- hirdetés -

Június 1. óta nem ritka a város különböző szabadtéri pontjain feltűnő, az éppen arra haladóknak muzsikáló zenészek látványa. Akkor indult ugyanis az idei, 2019-es Zenélő Budapest projekt, amelynek pontosan ez a célja – vagyis meglepetésszerű, ingyenesen megtekinthető, szabadtéri koncertekkel kedveskedni a városban járóknak, a lakosoknak és turistáknak egyaránt.

Az önfeledt játékra pedig közel 600 minikoncert keretén belül igencsak lehetősége nyílik a megjelenő zenészeknek. A rendezvénysorozat ilyen léptékben gondolkozik, idén tizenhat helyszínen majdnem négyszáz(!) fellépő okoz gondtalan órákat a nézőknek, gyönyörű helyszíneken felállított pódiumokon. A felhozatal ráadásul rendkívül sokféle műfajból áll össze, ahogy az már a Zenélő Budapest eddigi négy éve során hagyománnyá vált.
- hirdetés -

A klasszikusabb irányt kedvelők számára meghitt pillanatokat varázsolhat a Margitszigeti Zenélő Kút mellett megbúvó női vonósnégyes és az általuk kísért klarinétművész játéka, vagy akár a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében felcsendülő operaének, amelyhez négy fafúvós csatlakozik. Hasonlóan izgalmas tételek hallhatók a Szépművészeti Múzeumnál hetente megjelenő szaxofon kvartett részéről, amelyre kiváló riposzt a Hősök tere szemben levő oldalán, a Műcsarnok előterében klasszikus átiratokat játszó jazzfúvósok műsora.

Ide kapcsolódik:
Új helyszínekkel bővült a Zenélő Budapest sorozat

Azoknak, akik különlegesebb vonalon hallgatnának szabadtéri koncerteket, jó döntés lehet a hétvégéken a Vajdahunyadvár meglátogatása, hiszen belső udvarán hetente három délelőttön szólalnak meg eredeti erdélyi dallamok. Hasonlóan nem hétköznapi élmény a huszárruhás rézfúvós zenekar repertoárja a Budai Várban, a Hollós kapu mellett, vagy a fuvolaszóval párosított harangjáték megtekintése a Bazilika előtt.

Idén először szerepelt helyszínként a Zenélő Budapest keretein belül a Millenáris Park és Magyar Nemzeti Múzeum. Júliusban ezekhez társult a Várkert Bazár Szárazárok színpada, ifjú tehetségek megjelenésének támogatásával: itt az idei utolsó koncertet július 27-én láthatják az érdeklődők, ekkor a Pink and the Panthers fog zenélni 19.00 órától. Hasonlóan a végéhez ért a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett gyerekkoncert-sorozat is, július 27-én, szombaton 11.00 órától a Brass in the Five üdvözli a kis- és nagykorúakat.

A Zenélő Budapest koncertsorozat Budapest Főváros Önkormányzatának hivatalos turisztikai- és fesztiválszervező cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg, Budapest Főváros Önkormányzata és a Miniszterelnökség támogatásával. A projekt ötletgazdája Götz Béla, művészeti vezetője Götz Nándor.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.