Papageno Radio
Játék Szőke Nikoletta a Zempléni Fesztiválon – Játék

Szőke Nikoletta a Zempléni Fesztiválon – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Augusztus 11-én a sárospataki Rákóczi-vár udvarában áll színpadra Szőke Nikoletta és a Káel Norbert vezette Jazzical Trió.

A népdalfeldolgozásokat is több éve előadó Szőke Nikoletta jazz énekes valamint a nemzetközileg is elismert crossover-zongoraművész, Káel Norbert által 2014-ben alapított Jazzical trió közös projektje, a ,,Hungarian Folk-Jazz Songbook” több alkalommal lett a közönség nagy kedvence.

Ide kapcsolódik:
Káel Norbert: „Azt szeretem, ha a közönség meg sem próbál viselkedni"

Káel Norbert régóta foglalkozik a magyar népdalok és a jazz közötti kompatibilitás kérdésével. Boston-ban és New York-ban eltöltött évei alatt is tapasztalta, hogy az amerikai jazz és a magyar népzene dallamvilága több ponton is találkozik, különböző stílusokkal fuzionálva pedig rendkívűl izgalmas hangzást eredményez. Mindez arra motiválta, hogy kedvenc népdalait a jazz és a klasszikus zene harmóniai és ritmikai elemeivel vegyítse.

Magyar népdalok, valamint Bartók népdalgyűjtéseinek feldolgozásaiból álló koncertjük programja a két művész közös válogatása.

A 60 programot kínáló 28. Zempléni Fesztiál augusztus 9–18. között magas színvonalú komolyzenei koncertekkel, irodalmi esttel, jazz koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a helyi közönséget, és az ország más vidékéről vagy külföldről érkező, minőségi kikapcsolódásra vágyó látogatókat.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott Szőke Nikoletta koncertjén a Zempléni Fesztiválon augusztus 11-én. (3 szerencsés nyertes lehet ott partnerével a koncerten)

Kérdés: Melyik zeneszerzőnk népdalgyűjtését használták forrásként az előadók?

A) Durkó Zsolt

B) Hidas Frigyes

C) Bartók Béla

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X