Papageno Radio
Promóció Ismét az ütőhangszerek jutnak főszerephez a Velencei-tónál

Ismét az ütőhangszerek jutnak főszerephez a Velencei-tónál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén negyedik alkalommal köszönti vendégeit a Velencei-tó közösségi programja, az Ütős Fesztivál augusztus 2-4. között. A közönség számára továbbra is ingyenes programsorozat a dob- és ütőshangszerek, a világzene és a közösségi együttlét köré szerveződik.

A fesztivál célja, hogy bemutassunk olyan előadókat, akik a „zenei fősodortól” kissé távolabb helyezkednek el, kevesebb lehetőségük adódik esetenként bemutatkozni, holott igényes, komolyan felépített produktummal szolgálják ki a hallgatóságukat. Az Ütős zenei sokféleségét idén többek között a Bohemian Betyars, a Besh o Drom, a Vojasa és a Samsara Boulevard szolgáltatja. A balkáni népzenéktől a magyar-cigányzenén át a tibeti hangzásvilágig sok minden felvonul.

Az ütőhangszerekre hangolt kavalkád a fesztivál további programjaiban is felfedezhető lesz. Az alapritmust továbbra is a közös jammelés adja a dobtérben, melybe bárki beszállhat, a kísérőprogramok pedig további merítést kínálnak különböző aktivitásokon, előadásokon keresztül – az ütős kultúrákból.

Idén az Ütős vendége lesz az Indonéz Nagykövetség képviseletében a Magyar Gamelán közösség, akik az indonéz kultúrát, életfelfogást mutatják be az érdeklődőknek különleges hangszereikkel, tánccal, zenével, beszélgetésekkel.

Az Ütős Fesztivál elkötelezett támogatója a hazai beatbox közösségnek. Az elmúlt két évben bemutatkozási lehetőséget adott a fesztivál a beatbox hazai vezéregyéniségeinek, idén pedig az a megtiszteltetés érte az Ütőst, hogy szintet léphetett az együttműködés. Az Ütős szervezi és mutatja be a programok között a X. Beatbox Battle Hungary rendezvényt, melynek résztvevői a szakmai zsűri és a közönség előtt mutathatják meg a tudásukat, és melynek győztese részt vehet a berlini Beatbox világbajnokságon.

Ide kapcsolódik:
Egyedülálló sikert ért el a Fonó kiadó

A szervezők célja egy olyan közösségi produkció létrehozása, amelynek során a kicsi gyerekektől az idősebbekig mindenki megtalálja a szórakozását figyelve a másikra, közös produktumokat létrehozva. A Velencei-tó természeti adottságai még különlegesebbé teszik ezt a három napot, a tópart egyedi hangulata immár negyedik éve nélkülözhetetlen díszlete a fesztiválnak.

Promóció

X
X