Papageno Radio
Kiállítás Utazzon az időben a Bécsi-Alpok fővárosának kiállításával

Utazzon az időben a Bécsi-Alpok fővárosának kiállításával

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tudta, hogy az alsó-ausztriai Bécsújhely (Wiener Neustadt) a Bécsi-Alpok fővárosa? Hogy Mátyás király 1487-ben elfoglalta a várost? Hogy egy fantasztikus időutazáson vehet részt a tartományi kiállítás keretén belül?

Az emberek útra kelnek. A városok növekednek. A tartomány változik: „A világ mozgásban van!” Wiener Neustadt szívében a kazamatákban és a St. Peter an der Sperr Múzeumban izgalmas történetekkel találkozunk. Kezdődhet is az időutazás!

A városközpontban egymást érik a híres történelmi épületek. A Habsburg családból III. Frigyes és fia, I. Miksa kézjegye mind a mai napig felfedezhető a városon. Wiener Neustadtból árad a történelem, ugyanakkor színes és modern is: megéri felfedezni minden rejtett zugát!

A város kitűnő kiindulási pont a környékbeli kirándulásokhoz: túrázhatunk a Wechselland dimbes-dombos vidékén, elvonatozhatunk a világörökség részét képező Semmering- Rax régióba, fogaskerekű vasúttal felmehetünk a Schneebergre vagy végigtekerhetünk a Termálfürdő kerékpárúton.

Kazamaták: tegnap, ma, holnap

Az egykori városi erődítményben, a kazamatákban multimédiás vetítések és történelmi emlékek mutatják be a városfalak növekedését. A premodern világ fáradságos utazásaitól motorizációig és a jövő mobilitásáig ívelő fejlődést animációk, installációk, filmek szemléltetik.

St. Peter an der Sperr Múzeum: a város kozmosza

Egykor domonkos nővérek kolostora, ma a St. Peter an der Sperr Múzeum otthona. Itt őrzik a Mátyást térdeplő lovasként ábrázoló Corvin-kehlyet is. A világtörténelem tükrében, meghatározó személyiségeken keresztül ismerhetjük meg hogyan vált az egykori királyi székhely a mai ipari várossá és innovatív vállalkozások székhelyévé.

NYITVATARTÁS

03. 30 – 11. 10.-ig naponta 9-18 óráig (belépés 17 óráig)

Az idegenvezetés időtartama kb. 75 perc

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT ÉRHETŐK EL

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X