Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás A felfedezések korát idézi meg a Múzeumok Őszi Fesztiválja

A felfedezések korát idézi meg a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tudományos találkozások, biciklis barangolások, felfedezések nyomában, a pincétől a padlásig, interaktív élmények minden korosztálynak. Több mint 1500 program közel 150 helyszínen, a budapesti múzeumoktól a vidéki tájházakig. A Múzeumok Őszi Fesztiválja idén szeptember 23. és november 10. között várja a látogatókat.

A tavaszi Múzeumok Majálisa és a nyári Múzeumok Éjszakája után ősszel sem maradunk múzeumi nagyrendezvény nélkül. A Múzeumok Őszi Fesztiválja szervezője (Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ) idén is a tavalyihoz hasonló nagy érdeklődésre számít.

- hirdetés -

A 2019-es év több világot érintő áttörés évfordulója, amelynek gondolatiságához és céljaihoz a Múzeumok Őszi Fesztiválja kapcsolódik. A 2019-ben kialakított koncepcióval és jelmondattal – „A világ csodái – Felfedezések kora”) – kívánunk megemlékezni elsősorban a Magellán vezette Föld körüli expedíció kereken 500 éve, 1519 szeptemberében indult útjára, és tagjai végül elsőként hajóztak körbe a világot. Azután, mintegy 250 évvel később az ipari forradalom okozott átfogó társadalmi, gazdasági és technológiai változásokat. A felfedezések kora azonban meg ma is tart, a hazai múzeumok a fesztivál idejére egyéni, ötletes és változatos programjaikkal csábítják felfedezésre és a csodák megélésére a kicsiket es nagyokat.

A Fesztivál programjai tíz központi témakörhöz kapcsolódnak, melyek közül hét a nagyközönségnek, egy-egy a pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak szól, egy pedig a szakmai programokat foglalja magában. A Fesztivál kiemelt, Tudományos találkozások a múzeumban a természettudományos, technikai, ipari felfedezések, innovációk és változások hatásait kívánják bemutatni múzeumi környezetben. A 16+ Felfedezők nyomában, társas programjai középpontjába idén a nagy felfedezők kerülnek játékos megoldásokkal, kisérletekkel tarkított, meghökkentő társas interakciókkal. 2019-ben is lehet kapcsolódni a Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! programokhoz. Biciklis és gyalogos kirándulásokkal járhatjuk körbe és fedezhetjük fel a tágabb környezetünkben található kulturális helyszíneket, építészeti gyöngyszemeket, történelmi emlékeket, a növényvilágot vagy éppen a gasztronómiai különlegességeket. A Tanárok Napja és az Óvodapedagógusok Napja elnevezésű programok elsősorban a pedagógusokat célozza meg idén is. Az iskolai őszi szünetre időzített, Múzeumi szünetelő tematika aktív és eseménydús időtöltésre buzdítja a családokat, diákokat. Az érdeklődő kedvére válogathat napközis táborok és különböző családi programok között. A népszerű Pincétől a padlásig tematika lehetőséget nyújt a színfalak mögé történő bepillantásra. Valamint 2019-ben is folytatjuk az elmúlt évek alatt népszerűvé vált Utazó Múzeum, és Múzeumi Őszbúcsúztató témakört.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X