Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Grammy-díjas művészek érkeznek a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválra

Grammy-díjas művészek érkeznek a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválra

A klasszikus gitár nagyjai, három Grammy-díjas legenda lesz a vendég az idei Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon november 8-10. között a Zeneakadémián.

- hirdetés -

Az Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára által hat éve életre hívott rangos fesztivál a klasszikus gitárzenét helyezi el a hazai zenei életben a megfelelő helyre, bemutatva a hangszer és irodalmának sokoldalúságát és kiemelkedő művészeit.

- hirdetés -

Manuel Barrueco – forrás: Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál

Az idei fesztiválon David Russell a világszerte turnézó angol gitárművész, a londoni királyi Zeneakadémia tanára, Manuel Barrueco a kubai-amerikai származású, lírai játékáról híres kiemelkedő gitárművész és Paul O’Dette, amerikai lantművész, szakterületének egyik legbefolyásosabb előadóművésze, karmester lépnek fel.

Minden világhírű vendégművész szólóestet ad, ezt megelőzően pedig nyilvános mesterkurzust tart a Zeneakadémia Solti Termében.

A fesztivál koncertjeire a ide kattintva vásárolhatók jegyek és bárletek, ugyan itt várják a jelentkezéseket a mesterkurzusokra is október 15-i határidővel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.