Papageno Radio
Promóció Újra megrendezik a gödöllői Liszt Fesztivált

Újra megrendezik a gödöllői Liszt Fesztivált

A Gödöllői Királyi Kastélyban október 18-23. között megrendezésre kerülő XVI. Liszt Fesztivál számos új kezdeményezéssel és feltöltődést kínáló programammal várja Liszt Ferenc és kora iránt érdeklődőket.

A kibővített műsorkoncepció Liszt sokoldalúságának és a teljes 19. századot átívelő életművének epizódszerű bemutatására és az egyetemes művészeti értékek korszerű közvetítésére is rendkívüli alkalmat ad.

A több, mint egy évtizedes Gödöllői Liszt Fesztivál védjegyét jelentő ünnepi zongoraest mellett olyan közkedvelt műfajok is megjelennek, mint a kamarazene és a szimfonikus zenekari koncert – ez utóbbi hagyományosan a Gödöllői Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

Egy új, hagyományteremtő kezdeményezés eredményeképpen izgalmas színfoltot jelent majd az évenként más és más országból vendégül látott zenei produkció, melynek első meghívottjai Svájcot mutatják be. Kiemelt hangsúlyt kap a fiatal tehetségek aktív bemutatása, továbbá a legifjabbak számára összeállított, zenei élményt és hangszeres játékot népszerűsítő rendezvény, melyhez az országszerte ismert Virtuózok is csatlakoznak.

A Liszt Fesztivál három napja alatt a Gödöllői Királyi Kastély történelmi falai és Liszt megkérdőjelezhetetlen zenei örökségének ötvözete az idelátogató számára olyan hidat képez múlt és jelen között, melyen áthaladva új értelmet nyer egy letünt kor üzenete és lehetséges irányt mutat a jövő emberének.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!