Papageno Radio
Promóció Évfordulókat ünnepelnek Vashegyi György együttesei a Zeneakadémián és a Müpában

Évfordulókat ünnepelnek Vashegyi György együttesei a Zeneakadémián és a Müpában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Vashegyi György vezette Purcell Kórus és Orfeo Zenekar izgalmas műsorait még idén a Zeneakadémián, az évad második felében a Müpában élvezhetjük.

November 28-án csütörtökön a Zeneakadémián Purcell Szent Cecília-ódájával és a Dido és Aeneas-szal folytatódik a két együttes idei Hangversenybérlete. Különösen fontos a Dido számukra, hiszen 1990 májusában ennek a műnek az előadására alapította Vashegyi György a Purcell Kórust.

2020. január 27-én a Müpában Mozart Requiemje mellett további Mozart-művek, a Sancta Maria, mater Dei K. 273, és az Ave verum corpus K. 618 kerülnek műsorra, és megismerkedhet a közönség Johann Georg Albrechtsberger Domine, secundum actum meum című kis motettájával, és Gregor Joseph Werner c-moll Requiemjével is.

Az utóbbi két mű először fog elhangozni a 18. század óta, köszönhetően Vashegyiék kutatómunkájának.

A koncerten közreműködő szólisták: Baráth Emőke, Balogh Eszter, Zachary Wilder és Kovács István.

2020. május 13-án Haydn örökérvényű Teremtésével zárja a két együttes az évadot a Müpában, és egyben stílusosan ezzel a művel ünnepli a Purcell Kórus fennállásának 30. évfordulóját.

A koncerten közreműködő szólisták: Szutrély Katalin, Komáromi Márton, Najbauer Lóránt.

Az adventi időszakban érdemes lesz figyelni az együttes honlapját, és Facebook-oldalát, hiszen kedvezményes jegyvásárlásra lesz lehetőség!

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X