Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Három ősbemutató a BMC-ben

Három ősbemutató a BMC-ben

Hsin-Ni Liu, Philippe de Chalendar és Emszt András koncertje három kontinensről mutat be egy-egy új versenyművet december 2-án az Anima Musicae Kamarazenekar segítségével.

- hirdetés -

Elsőként a Zeneakadémia zeneszerzés szakán végzett ifjú komponista, Emszt András versenyműve hangzik el, méghozzá a legautentikusabb formában, hiszen a szólót maga a szerző játssza majd. Emszt András így nyilatkozik a darabról:

„A Metamorfózis zongorára és vonószenekarra című háromtételes műben a szólista szerepét nem a klasszikus módon értelmeztem, hanem arra törekedtem, hogy a zenekar és a szóló hangszeres egységben működjenek. Noha az első tételben a versenyművekre jellemzően a szóló hangszer dominál, a második tételtől a zongora és a vonószenekar szerepe már egyenrangú. A harmadik tételben az első rész folyamatos ismétlésekkel játszó zongoraszólama fonódik össze a vonósokkal.”

- hirdetés -

Ezt követi a Grammy-díjra jelölt Joseph Hallman Tündérmesék című alkotása, amelyet a philadelphiai szerző kifejezetten Hsin-Ni Liu zongoraművésznő számára komponált. A concerto szaxofonszólamát a jazz területén is otthonosan mozgó francia Nicolas Beaupertuis tolmácsolásában hallhatja a közönség.

Váltsa meg jegyét a koncertre ide kattintva!

A különleges felfedezések sorát Chen Mao Shuen, a távol-keleti zenei élet egyik legkiemelkedőbb szerzőjének új zongoraversenyének bemutatója zárja. A koncerten a Magyarországon élő francia karmester, Philippe de Chalendar vezényli az Anima Musicae kitűnő muzsikusait.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.