Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Ha Győr, akkor barokk, ha barokk, akkor bál…

Ha Győr, akkor barokk, ha barokk, akkor bál…

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A győri báli szezon egyik legkülönlegesebb eseménye a 2020-ban 28. alkalommal megrendezésre kerülő Barokk Bál. A nem mindennapi élményt nyújtó farsangi bálon barokk és rokokó ruhákba öltözött vendégek, korabeli muzsika fogadja a résztvevőket. Helyszíne a város legszebb történelmi, művészeti emlékeinek egyike, a Zichy-palota, ahol a termek egy részét korabeli freskók díszítik, melyeket csak az itt zajló polgári esküvők idején, illetve pl. a Barokk Bál alkalmából láthat a közönség. Az est a XVII–XVIII. századi zenék és táncok jegyében zajlik, a táncmester a kontratáncok világába vezeti be a bálozókat. A vendégeket korabeli barokk menüsor, játékos időutazás várja.

A barokk bál hangulata sok mindenben különbözik a hagyományos bálokétól. Látogatóinak nagy része barokk jelmezben érkezik. Akadnak olyanok, akik évről évre belekóstolnak ebbe a különleges élménybe. A korhű jelmezek és ruhák a Győri Művészeti és Fesztiválközpont jelmeztárából is kölcsönözhetők.

Ha csak egy rövid éjszakára is, de megérint bennünket a barokk kor varázsa…,

- hirdetés -

 hiszen egész éjszaka korabeli zene szól, amit hazánk egyik legnagyszerűbb régizene együttese, a Musica Historica játszik. Természetesen itt nem a koncerttermek barokk muzsikájára kell gondolni, hanem arra a vidám és vérpezsdítő zenére, amire hajdanán is táncoltak a bálokon. A vendégeket a ceremóniamester jelenti be a már egybegyűlteknek, az ajtónállók, a jelmezbe öltözött pincérek, a jósnő mind-mind olyan fontos szereplők, akik segítenek a hajdani bálok hangulatának felidézésében.

Barokk bál

Az est folyamán többször vezet Kovács Gábor táncmester humorral és jókedvvel átszőtt tánctanulást, ahol a bálozók kipróbálhatják azokat a barokk korban közkedvelt, vidám kör- és sortáncokat, amiket egyébként csak a filmeken láthatunk. A termekben pantomimes szórakoztatja a vendégeket, népszerű operarészletek hallhatunk, sziluettvágó művész örökíti meg a vendégek profilját és táncbemutatóban gyönyörködhetünk. Éjfél tájban sor kerül a krampampuli felszolgálására, a tombola kisorsolására, a jövő titkait a jósnő fedi fel (vagy hallgatja el) azoknak, akik kíváncsiak rá…

Időpont: 2020. február 8. 19:00

Vendégek érkezése: 18.00 órától

Belépőjegy ára: 14.000,- Ft

Dress code: estélyi ruha vagy barokk jelmez.

 

Jegyek vásárolhatók a Zichy-palotában.

 

További információ az info@mufegyor.hu e-mail címen vagy a 96/311-316-os telefonszámon.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X