Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Ezzel a programmal készül a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a...

Ezzel a programmal készül a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a következő évadban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A napokban tért haza a két együttes franciaországi turnéjáról: a Müpában január 27-én elhangzott Mozart-Werner-Albrechtsberger műsorukat Párizsban, a Théâtre des Champs Elysées-ben, és Lyonban, a Szentháromság Kápolnában is bemutathatták a francia közönségnek – a két koncertet hatalmas siker és elismerés övezte.

- hirdetés -

Ezzel egy időben a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar már meg is hirdette a 2020/2021-es évadra szóló Hangversenybérletét – egy igazán impozáns zeneszerzői névsorral: Bach, Mozart, Haydn, Mendelssohn és Händel művei szerepelnek a programjukban. A sorozat 4 előadásból áll, ebből három a Müpában és egy a Zeneakadémián kerül megrendezésre.

A Purcell Kórus és Orfeo Zenekar Párizsban

Az évadot 2020. szeptember 22-én Bach örökérvényű h-moll miséjével kezdik a Müpában, majd 2021. január 19-én a Zeneakadémián ünnepelhetünk együtt Vashegyi György együtteseivel: a Purcell Kórus idei, szintén 30 éves jubileuma után – melynek megünneplésére 2020. május 13-án, idei bérletsorozatuk utolsó előadásán, a Müpában kerül sor (műsoron Haydn Teremtése) – jövőre 30 éves lesz ugyanis az Orfeo Zenekar is! Ez alkalomból Mozart nagy g-moll szimfóniáját és Haydn Schöpfungsmesse-jét hallhatja a közönség, állandó partnerükkel, a kiváló Purcell Kórussal kiegészülve.

Ezt követően 2021. február 19-én a két együttes műsorára tűzi Mendelssohn Korálkantátáit (szintén a Müpában) – talán e művek jelentik Johann Sebastian Bach zenei hatásának legszembetűnőbb példáit Mendelssohn életművében. 2021. május 3-án pedig, a záróhangversenyen Händel Messiása csendül fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A korhű hangzásról a Purcell Kórus és a korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekar gondoskodik – vezényel: Vashegyi György.

A sorozatra EARLY BIRD akció keretében 30% kedvezménnyel itt válthatnak bérleteket 2020. február 10-ig.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X