Papageno Radio
Promóció A Liszt Ferenc Kamarazenekar is ott lesz a Tehetség napján a Zeneakadémián

A Liszt Ferenc Kamarazenekar is ott lesz a Tehetség napján a Zeneakadémián

Idén is különleges koncerteket kínál a Zeneakadémia Tehetség napja elnevezésű programja február 9-én, melynek keretében több alkalommal is hallhatjuk a Liszt Ferenc Kamarazenekart.

A Zeneakadémia által többedik alkalommal megszervezett tematikus napon az egyetem ifjú tehetségeit szeretnék fókuszba állítani, ezért a koncertek mellett óralátogatással, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket.

Ide kapcsolódik:
Várdai István lesz a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetője

A délelőtt 11 órakor kezdődő programok szerves közreműködője a Liszt Ferenc Kamarazenekar, akik nap folyamán két koncerten is a fiatal tehetségek mögé állnak. Délelőtt a Solti Teremben Telemann D-dúr concerto grossója hangzik el Rónai Gábor, Mihályfi Márk és Wilmek Zoltán fiatal, trombitás növendékek közreműködésével, amit Bach d-moll hegedű-kettősversenye (BWV 1043) követ Kökény Eszter és Ho Khanh Van Hoang szólójával. A koncertet Mozart: C-dúr fuvola-hárfaversenyének két tétele zárja, melynek keretében Szabady Ildikó (fuvola) és Goda Sára (hárfa) mutatkoznak be.

Ide kapcsolódik:
Tfirst Péter: „Argerich és a zenekar kapcsolata nagyon különleges”

A zenekar fiatal tehetségekkel való együttműködése nem új keletű, hiszen számos edukációs programjuk, valamint a legnagyobb sztárokkal való együttműködéseik mellett rendszeresen koncerteznek pályakezdő muzsikusokkal, mely hitvallásra, csak ráerősít a nemrég megválasztott új művészeti vezető, Várdai István, aki kinevezésekor így fogalmazott:

„Örömmel mondtam igent Tfirst Péter koncertmester és a zenekar felkérésére, mivel úgy érzem, hogy a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a saját művészi fejlődésem kulcsa ugyanaz: magyar muzsikusként olyan zenei és művészeti programok létrehozása, mely maradandó élményt nyújt a közönség számára, és magas szintű kulturális értéket képvisel a világ bármely pontján.”

A Liszt Ferenc Kamarazenekart a délutáni előadáson is a 2016 óta az együttes koncertmestereként működő Tfirst Péter vezeti, ezúttal pedig Vivaldi és Mozart kerülnek terítékre. Előbbi különleges, C-dúr trombita-kettősversenyét Seidl Dénes és Peter First adják elő, míg a d-moll concerto grossoóban Schwartz Zoltán és Tóth Kristóf közreműködnek hegedűn. A zenekar tehetség napi programját Mozart: 17. (G-dúr) zongoraversenye (K. 453) zárja Pellet Sebastian, Szalai Molli és Balázs Elemér között felosztva.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!